Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

peakXp Link Blogg

ManCarl Björnberg, 45år, Köping, Sverige

BLOD, SVETT & BLOMKÅLSÖRON

(det är taget, jag vet)

När träningen blev destruktiv

Jag tror de allra flesta anser att träning och motion är något bra, något hälsosamt. Det är det väl också. Träning är inte bara bra för kroppen, att hålla sig frisk och leva längre, utan det är också bevisat att hjärnan mår bra och klarar av att tänka bättre.


Men träning är inte alltid bra. Inte när man är sjuk. Inte när man är långvarigt sjuk. Inte när immunförsvaret (läs: återhämtningen) inte fungerar som det ska. Lägg till ett, om jag får säga det själv, träningspsyke hårt som stål. Jag kan ta mig igenom 90 minuter av den hårdast tänkbara träningen, inga problem. Det är enda gången jag känner mig normal, den ultimata flykten från min sjukdomsverklighet. Men de långsiktiga effekterna är inget annat än rent och skärt självdestruktivt beteende. Ganska tung insikt faktiskt. Ganska tung.


Just nu befinner jag mig i ett vakuum. Jag måste vila, det har jag förstått. Men hur länge? För alltid?

 
Skrivet för 516 veckor sedan
49441 513 veckor sedan

peakXp

Ja det var det vid tidpunkten jag skrev det. Nu är läget exakt likadant, med den stora skillnaden att jag inte alls är bitter längre :)
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 512 veckor sedan

Vidstige

Ja, du måste vila ... länge. Kanske inte för alltid men du kanske måste ändra träningsintensitet sen. ;)
Pictu 458 veckor sedan

Lampfot

Hur går det för dig nu? Vilat klart?