Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Konditionsträning

Någon som har tips vid backträning?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisCompartir   FeedRSS feed

User_female Grekula

Page_code

Document Någon som har tips vid backträning? escrito 18 de septiembre de 2011 21:23
90926 de: Karlskrona
Posts: 8
Miembro: 90926

Jag har börjat att springa ett pass i veckan på lunchen på jobbet, det är en slinga på 3 km BARA backar. När jag springer hemma är det bara svaga lutningar och då är 7 km inga problem, men när jag springer slingan vid jobbet håller jag på att DÖ.

Dessutom har jag fått ont i mina knän efter dessa rundor, ungefär som växtvärk inne i knävecken (om någon förstår vad jag menar  )

Tips på hur jag kan få dena slingan att fungera bättre för mig?

 

//Jennie 

 

 

User Mankke

Page_code

Document Re: Någon som har tips vid backträning? escrito 19 de septiembre de 2011 08:15
10f3a44aa3313aacb4ce81a66077ab94daa26b41765387adb87bdfafb4f29731 de: Helsingfors
Posts: 88
Miembro: 61942

Grattis, backträning är en av de mest effektiva träningsformerna. Du blir starkare, ökar din syreupptagningsförmåga och får bättre löpteknik, allt på samma gång

Dock ställer det ju en hel del krav på kroppen och som ovan får man lätt sådan värk som du beskriver. Särskilt nedförslöpning är tungt för ben och leder. Mitt tips är att öka takten i uppförsbackarna för att sedan jogga riktigt lugnt nedför. Du kan tom gå ned för backarna i början.

Tekniken spelar också en viktig roll i backlöpning. Ett allmänt fel i nedförsbackar är att man tar för långa steg, vilket känns ganska naturligt då man flyger fram med god fart. Försök hålla stegen korta genom att öka på frekvensen! Då blir "smällen" mindre varje gång du landar. Kom också ihåg att hålla blicken framåt och inte ner i marken. I uppförsbacke ska du tänka på att hålla ryggen rak, dvs inte luta dig (för mycket) framåt. Pendla ordentligt med armarna, det hjälper dig också uppför.

Lycka till!


    AddthisCompartir   FeedRSS feed