Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 48Años, Lund, Suecia

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Tankar inför hösten

Sommaren
Nu var det länge sedan jag präntade ner mina tankar och funderingar kring träningen och motionerandet. De senaste månaderna har nästan uteslutande ägnats åt orientering, både här hemma i Skåne och längre norrut i vårt land. Det har varit en väldigt kul och lärorik sommar. Först ut var det en stafett som heter Tjoget utanför Emmaboda, där sprang jag en lätt bana i Lunds andralag. Det gick bra, ett par bommar blev det annars är jag nöjd med min insats. Helgen efter det var det dags att packa väskorna igen och åka till Karlshamns skärgård för att delta i Havs-OL. Väldigt vacker natur men med väldigt svår orientering. Två veckor senare var det dags för höjdpunkten på orienteringsåret, O-ringen. Det arrangerades i Örebro med omnejd. Etapp 1: Kilsbergen, etapp 2 och 3: Dovra sjöar, etapp 4: Kägelborg och etapp 5: Universitetsområdet i Örebro. Jag ställde upp i år i H21 motion. Långa banor men med lite lättare orientering än i tävlingsklass, passade mig perfekt. Etapp ett och fem var det dagar då det gick bäst för mig. Två och tre hade jag väldigt stora problem med vissa kontroller, framför allt i slutet av banan. På det hela taget är jag nöjd med min insats i Örebroskogarna, men till nästa år ska jag springa i tävlingsklass vilket kommer vara fokus nu under hösten och våren.


Hösten
Nu när september står för dörren är det dags att dra upp lite riktlinjer för träningen i höst och sätta upp målen med träningen. Fokus i höst kommer vara att bli bättre på att orientera och blir snabbare på att springa. För att uppnå detta ska jag vara med på så många träningar som möjligt med klubben i höst. Tisdagar är det någon form av orienteringsträning och torsdagar är det löpträning som gäller. Helgerna kommer att innehålla många tävlingar och de helger som är orienteringsfria tänkte jag försöka klämma in vanliga långpass löpning. Förhoppningen är att detta upplägg av träningen ska göra mig bättre på att både hitta i skogen och ta mig snabbare fram. Från att i dag avverka banan i drygt 13 min/km till 10-11 min/km.


Tävlingar
Först och främst vill jag revanschera mig på Luxemburgmaran nästa år. Det primära är att ta mig runt banan snabbare än i år, dvs under 4:42:00, sekundärt blir att göra det under 4:13:00 dvs under 6 minuters tempo. Sen blev jag lite sugen på att åka Vasaloppet igen, pratade lite med tjejen igår om det och hon var inte helt oäven på det heller. Vi får fundera på det lite till, men det är nog snart högtid att bestämma sig innan platserna tar slut det är ca 14 400 anmälda idags läget.

 
Written 722 weeks ago
28832 722 weeks ago

HildaRalsmark

det verkar som att du har hittat en rolig sport som du kan växa i. KUL! dags att anmäla sig till vasan alltså..pengarna rullar verkligen iväg nu, suck!