Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 48Años, Lund, Suecia

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Ringsjön Runt

I lördags var det dags för årets upplaga av Ringsjön runt. Även i år hade jag anmält mig till den långa rundan, som enligt utsago ska vara 125 km men snarare är knappt 120. Halv åtta kom jag upp till Höör för att hämta ut nummerlapp och t-shirt. Klockan åtta drog ett hundratal cyklister iväg norrut genom Höör, det var en häftig känsla att vara med en så stor klunga. Väl ute på landsvägen bröts fältet snabbt upp och man kunde lägga sig i ett lagom tempo. Efter ett tag kom jag ikapp en klunga på fyra andra och vi körde ganska hårt, lite för hårt för min del, jag blev tvingad att släppa efter att jag dragit en lång uppförsbacke. Surt. Sen fick cykla själv en stund innan jag blev ikapp åkt av en jätteklunga 20-30 cyklister eller något sånt och med dom hängde jag på. Vilken härlig fart vi hade, det rullade på till en brant backe innan vi var tillbaka i Höör för varvning. Där bröts klunga upp, en del skulle säkert ”bara” cykla 65 km andra kroknade i backen och kom efter. Ut ur Höör igen fast denna gång söderut var det betydligt glesare mellan cyklisterna, efter ett tag kom några cyklister ifatt och vi hjälptes åt, sen kroknade de och jag var åter igen själv. Stannade första gången i depån i Eslöv efter 9 mil. Lite dryck och en vetebulle och jag var åter på cykeln. Efter en mil kom en grupp på tre cyklister ifatt och jag fick lite hjälp igen, men efter ett tag var det min tur att dra. Strax efter det kom en lång uppförsbacke och jag låg på bra när jag vände mig om hade gruppen släppt och var långt efter. Jag trampade på och rullade in i Höör och målet efter 3:53.


Efterspelet av loppet blev inte allt lika angenämt. Väl i mål stoppade jag i mig en hamburgare och en massa dryck, två bananer och sen var jag på väg hemåt i bilen. Väl hemma började jag bli illamående, la mig på en filt i trädgården och halvslumrade ett tag. Började få frossa och fortsatt illamående, några turer på toaletten fick mig att bestämma mig för att hoppa över studentfesten jag var bjuden på till kvällen. Kvällen spenderades i soffan halvsovandes och lyssnades på radio orkade inte ens se på TV. Vid halv nio fick jag i mig en portion havregrynsgröt och halv tio gick jag och la mig och sov. Igår var jag pigg och mådde bra igen. Kan undra vad det var som fick mig att må så dåligt, tog jag ut mig så mycket under loppet och samtidigt fick i mig för lite energi och vätska? Var hamburgaren dålig eller kom den för plötsligt efter målgång? Tål att tänkas på men förmodligen var det för lite enerig under loppet som lade grund för det. En dryg flaska ”sportdryck” som nog snarare var blandsaft, en Vitargo energibar och en vetebulle.


Med loppet är jag nöjd, det gick 18 minuter fortare i år än i fjol och det var grymt kul och inspirerande att cykla tillsammans med andra.

 
Written 732 weeks ago
39858 732 weeks ago

Göran44

Grym form :) blir svårt att vara till någon hjälp runt vätten där :) i alla fall i år :/ men men:) syns vi på lördag?
16376 732 weeks ago

Pjodde

Tackar Göran. Vi borde kunna ses i Danmark innan starten, för det är ganska lång tid från det att bussen går över sundet tills starten går.
No_small_image 732 weeks ago

/es/profile

Riktigt bra kört!!!
Du har obsolut shans att fixa 10 timmar på Vättern. Värre är det här då jag inte klarar hållad en farten du gör. Men jag provar väl att hänga mer Er en stund. Sen kanske vi får dela på oss.