Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 48Años, Lund, Suecia

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

Luxembourg marathon

Uppladdningen inför årets lopp var inte optimal precis som som för ett år sedan, fast denna gången har det varit vänster knä som strulat för mig. Några långpass har det blivit och ganska många kortare. Så planen var att ta sig den 42,2 km långa rundan runt i stan. Taktiken för loppet var att hålla 6 min tempo de första 30 km och där efter ha 90 minuter till de sista 12,2 km. Strategin funkade fint till och börja med. Ca 58 min på första milen, det samma på andra milen. Nu ligger jag knappt fem minuter före mitt tänkta schema. Till tre mil har jag börjat tappa, denna milen tar mig 62 minuter. Det betyder att jag fortfarande ligger ett par minuter före. Men här börjar problemen komma för mig, för det första är man på banans lägsta punkt, det som väntar är 12 km mer eller mindre uppförsbacke. Vaderna börjar bråka i uppförsbackarna med kramper och jag tvingas till att gå mer och mer. Efter ytterliggare någon kilometer börjar den familjära smärtan i vänster knä komma, jag avbryter löpningen och promenerar ett tag. Provar och jogga lite men smärtan kommer tillbaka ganska fort igen så jag beslutar mig för att promenera i mål. I uppförsbackarna tappar jag nog inte så mycket i förhållande till löparna men när det är plant och utför tappar jag desto mera. Efter att promenerat i några kilometer börjar det göra ont i knäet fast jag bara går. Ljumskarna stretar också emot men det   är bara att nöta på. Siffrorna på skyltarna blir större och större och målet närmar sig. 4 timmar 42 minuter och 6 sekunder efter att jag joggade över startlinjen promenerade jag över mållinjen mycket nöjd men samtidigt orolig för mitt knä om det ska behöva bli en lika lång rehab denna gången. Nu kan jag bocka av maraton på min todo lista fast jag tror och hoppas att jag kommer revanschera mig ett annat år. Förhoppningsvis den 4:e juni 2011 då nästa Luxembourg Marathon går av stapeln.

Nu när jag hunnit fundera lite över loppet inser jag att mitt största misstag var att springa ner för en mycket brant och lång backe vid 29 km för jag tror att det var nedförsbackarna på Lidingö i fjol som orsakade skadan som nu slagits upp. Hade jag istället gått ner och försökt hålla mig mjuk i knäna hade nog loppet gått bättre. Detta ska jag försöka ta med mig till framtida utmaningar och träningar. Till sist vill jag tacka flickvännen som hejade på mig på inte mindre än nio ställen längs banan, det gav mig mycket energi. Ett stort tack till syster med familj för den fina servicen och för att ni var ute och hejade på mig längs banan.

Garmin connect.


 

Imagenes anexadas

5880004c617f529cc2cf896c1c6c60fe 1c25319252f3fb51eeb058497d0d5d96
 
Written 735 weeks ago
No_small_image 735 weeks ago

/es/profile

Kanonbra jobbat. Imponerande att du gjorde en så bra tid med tanke på knäproblemet som kom och den marathonbanan som var lite tuffare än den normala maran. Vi som har följt dig vet hur mkt du hgar kämpat med knäet. Hoppas det går fortare att rehabba knäet denna gången.
40681 735 weeks ago

infrva

Grymt jobb!
No_small_image 735 weeks ago

/es/profile

Bra jobbat! Du är en kämpe!
Nu håller jag tummarna för att rehaben av skadan ska gå fort.