Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
52058
  • Paginas

  • No hay páginas

MickeD Link Blog

ManMicke Dahlström, 64Años, Ekerö, Suecia

Mot tuffa mål

Hur går det och hur mår jag

Jag gjorde det ...

Jag har under ett par år gått och funderat på om jag skulle kosta på mig att göra ett Laktat-/tröskel-test och nu när jag ska göra en omstart så blev det äntligen av.


 


I måndags infann jag mig på Sport Support Center på Djurgården i Stockholm och där träffade jag Christer Skog som är en av delägaren och den som utförde testet.


 


Efter 10 min uppvärmning och blodprov började själva testet med 4 min löpning sedan blodprov, tempoökning och ytterligare 4 min löpning och blodprov, ny tempoökning löpning och blodprov osv. När jag hade nått den hastighet då laktatnivån ”stack iväg” så avbröts testet.


 


När jag hade duschat och bytt om var Christer klar med analysen och vi gick igenom resultatet tillsammans. Han förklarade alla siffror och tabeller och vi gick igenom vilka pulsnivåer jag bör hålla vid olika typer av träning.


 


Det var intressant att göra testet och som jag har misstänkt har jag sprungit alldeles för fort på mina långpass men det ska det bli ändring på nu.


 


Jag har hunnit med 3 lite längre pass sedan i måndags och jag måste säga att det är tur att jag känner mig peppad för det är rent ut sagt SKIT TRÅKIGT att springa så långsamt som jag måste göra för att hålla mig på 130 i puls som är den högsta pulsen jag ska ha på långpassen.


 


  

 
Written 751 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 751 weeks ago

Linda Granath

Kul att göra testet.

Jag har lite dåligt samvetet för att jag springer långsamt på långpassen. Jag kanske ska slänga det samvetet i ppperskorgen nu då.
Pictu 751 weeks ago

Lampfot

Grattis antar jag :) Men jag fattar inte hur man kan springa så långsamt, varför måste du göra det? Trodde att hårdpass va bra bara man inte tränar så heeela tiden liksom...!
52058 751 weeks ago

MickeD

Nova78: Långsamt på långpassen är tydligen bra, i vart fall under uppbyggnadsfasen så det är bara att "lunka"vidare om du bara höjer tempot till sommaren :-)

Lampfot: Nä jag fattar inte heller att man ska kunna springa så långsamt. Anledningen till den låga pulsnivån/farten är att jag ska lära kroppen att bli efektivare på att använda fettceller vid förbränningen vilket, enligt uppgift, kommer att göra att jag orkar hålla en högre fart längre till sommaren

Om det fungerar som det sägs så kommer jag med ca 6 veckors träning på detta sätt att kunna springa fortare med samma pulsnivå.
Det innebär också att Laktatnivån i blodet kommer att vid lägre vid en given pulsnivå.
Om jag t.ex i dag har 3,5 i laktatnivå vid 150 i puls så kanske jag till våren bara har 3,0 vid samma puls. Detta borde då göra att jag kan springa en mara med något högre snitthastighet.

Lite krångligt lät det och jag är väl inte helt övertygad om att det fungerar men man kan ju alltid testa.

Sen måste jag ju erkänna at det är ganska skönt att kunna göra ett pass på drygt 1 och en halv timme och känna att man kan fortsätt 1 timme till utan problem.