Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
52058
  • Paginas

  • No hay páginas

MickeD Link Blog

ManMicke Dahlström, 64Años, Ekerö, Suecia

Mot tuffa mål

Hur går det och hur mår jag

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 · 4 | Siguiente | ültima

Äntligen...

2012-03-01 14:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Tillbaka igen efter 13 sjukdagar.


Omstarten fick bli ett lugnt lunchpass runt Djurgården. Nu är jag på G igen!!!

 

Avbrutet långpass för första gången

2012-02-08 06:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

I morse tvingades jag för första gången avbryta ett långpass. Anledningen var att magen packade ihop och det blev ett akutbesök på närmaste bensinmackstoalett och därefter tunnelbanan till jobbet.


Jag fick dock ihop 16,3 km innan magen sade ifrån. Tempot var 6.00 min/km.


Det är bara att se fram emot nästa veckas långpass istället :) 


 

 

Annorlunda farthållning på morgonpasset

2012-01-30 10:07   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Måndag morgon och dags för veckans långpass men när jag tittade på termometern så blev jag lite tveksam, den visade -11,3 grader och det var 2 år sedan jag sprang i den tempraturen senast.Dessutam var jag förkyld förra veckan så...


Men men, bestämde mig dock för att köra även om jag hade lite bryderier över hur mycket kläder jag skulle dra på mig :) Kom dock iväg och det kändes riktigt bra om än bra kallt i början.


i vanliga fass springer jag antingen i en viss hastighet eller på en bestämd pulsnivå men dagens pass gick istället ut på att hålla en ansträngningsnivå som gjorde att jag varken svettades eller frös.


Det gjorde att tempot blev lite ryckigt med km tider mellan 6.30 och 5.40 :o) Pulsen däremot var högre än normalt och jag vet inte om det berodde på förra veckans förkylning eller på den kyliga tempraturen.


Landade morgonens 23 kilometrar på 2 timmar och 20 minuter = 6.06/km.

 

Snabbaste på över ett år

2012-01-15 13:42   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 comentario   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Snabbaste passet på över ett år!



7 km progressivt med km tider på 5.30, 5.18, 5.14, 5.12, 5.07, 5.04 och 4.57. Kändes riktigt roligt att kunna springa lite fort igen trots att det var halt bitvis. Känns som det finns hopp inför sommaren, kan jag bara hålla i träningen som planerat utan att bli sjuk eller dra på mig skador så.... Hoppas bara jag kan hålla hälsporren i schack så att det inte blir värre än vad det är idag.


I morgon är det dgs för långpass igen  :) 

 

Till jobbet löpning + 3 km

2012-01-11 07:27   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

I morse fick jag till långpasset som jag bytte bort i måndags vilket känns skönt, var lite orolig ett tag att jag skulle missa veckans långpass. Dessutom förlängde jag passet med 3 km för nu börja det bli dags att få upp distanserna lite. Planen är att förlänga långpassen med 3 km i månaden fram till sommaren men vi får väl se hur det går med det :) Skönt i vart fall att första förlängningen är gjord. 

 

Passbyte

2012-01-09 09:08   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Morgonens planerade (lång)disanspass till jobbet byttes ut mot ett kortare intervall pass på löpband istället.


Orsaken till detta var att Hälsporren gjorde sig oroveckande mycket påmind i går kväll, förmodligen på grund av ca 4 timmars promenad i inte helt optimala skor. Kändes dock väldigt lite i morse och ingenting under intervallerna. Nu ett par timmar senare så ömar det en del vid belsatning men inte så farligt så det känns som ett riktigt beslut. Till jobbet passet är istället inplanerat till onsdag.   

 

Tungt men skönt

2012-01-05 15:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Året har börjat riktigt bra träningsmäsigt sätt även om dagens skogspass blev på stumma ben, förmodligen beroende på två ganska hårda pass både måndag och onsdag. I morgon blir det vila och sedan en repris på dagens pass på lördag (om underlget tillåter, förtillfället snöar det ganska rejält)  

 

Comback på ShapeLink

2012-01-02 10:04   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Ja ha, så var jag då tillbaka på ShapeLink efter ett par års frånvaro.


Ett par år som har bjudit på ömsom vin och ömsom vatten när det gäller träning och resultat. 2010 var ett bra år då jag fick vara hel och frisk och satte per spå både Marathon och Lidingöloppet men från senhösten 2010 och fram till senhösten 2011 var det i princip obefintligt med träning. först pga skador och därefter en långvarig virusinfektion.


Jag började en långsam återstart i oktober 2011 och är nu riktigt taggad inför 2012 där de stora målen är Jubileumsmarathon och Lidingöloppet.


Det enda som oroar just nu är en så kallad Hälsporre på höger fot. Den hindrar mig visserligen inte från att springa men det gör djävulskt ont ett par timmar efter varje pass. Ja ja, vi får se uhur det går med det.


I morse gjorde jag ett formtest vilket innebar 20 km i nästan maxfart och det gav en tid på ca 1 tim 57 minuter och ett km snitt på 5.55. Puls 165/177. Inte direkt imponerande men nu kan det bara bli bättre :)   


  


 

 

Jag gjorde det ...

2009-12-03 14:47   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Jag har under ett par år gått och funderat på om jag skulle kosta på mig att göra ett Laktat-/tröskel-test och nu när jag ska göra en omstart så blev det äntligen av.


 


I måndags infann jag mig på Sport Support Center på Djurgården i Stockholm och där träffade jag Christer Skog som är en av delägaren och den som utförde testet.


 


Efter 10 min uppvärmning och blodprov började själva testet med 4 min löpning sedan blodprov, tempoökning och ytterligare 4 min löpning och blodprov, ny tempoökning löpning och blodprov osv. När jag hade nått den hastighet då laktatnivån ”stack iväg” så avbröts testet.


 


När jag hade duschat och bytt om var Christer klar med analysen och vi gick igenom resultatet tillsammans. Han förklarade alla siffror och tabeller och vi gick igenom vilka pulsnivåer jag bör hålla vid olika typer av träning.


 


Det var intressant att göra testet och som jag har misstänkt har jag sprungit alldeles för fort på mina långpass men det ska det bli ändring på nu.


 


Jag har hunnit med 3 lite längre pass sedan i måndags och jag måste säga att det är tur att jag känner mig peppad för det är rent ut sagt SKIT TRÅKIGT att springa så långsamt som jag måste göra för att hålla mig på 130 i puls som är den högsta pulsen jag ska ha på långpassen.


 


  

 

Återuppstånden

2009-11-25 12:01   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir
Jaha, då har jag tagit mig i kragen och loggat in här igen.

Efter en höst med alldeles för mycket jobb och dessutom en släng lunginflammation så känner jag att jag äntligen har börjat vakna till liv igen.

Planen är nu att ägna resten av året till att väcka kroppen till liv igen genom att blanda löppass och gympass för att efter årsskiftet komma igång med löpningen igen.
På förmiddagen samma dag som det blev fulltecknat lyckads jag få iväg en anmälan till maran så nu har jag i vart fall ett mål igen även om jag ännu inte har funderat på någon tid.
 
Página: Primera | Anterior | 1 · 2 · 3 · 4 | Siguiente | ültima