Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Vill gå ner i vikt och bli smalare!

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User_female Fahraeus

Page_code

Document Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 September 2011 13:54
No_medium_image From: Landskrona
Posts: 1
member: 130831

Jag vill gå ner i vikt och bli smalare över hela kroppen men jag vet inte hur jag ska träna... 

Hjälp mig snälla?

Deleted user

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 September 2011 15:13

Det vanligaste är att man väljer en tredelad taktik när det gäller detta, bevisat att fungera om och om igen i olika träningsprogram och även TV-shower som Biggest Looser.

1. Träna upp musklerna

Här vill du först få större och starkare muskler. Om du väger för mycket så kommer kroppen behöva att du startar med styrketräning för att stärka leder och rygg för mera rörlig träning. Dessutom är det så att ju mer muskler du har på kroppen desto mer kalorier kommer din kropp att förbränna en vanlig dag då du inte tränar.

Muskler kan man träna hemma genom att göra squats först utan vikter och sedan med ryggsäck. Armhävningar är enkla att göra hemma och faktiskt biceps curl med exempelvis en stol eller annat lämpligt. Google på de fetmarkerade begreppen ifall du inte känner till dem.

2. Konditionsträna

Det är här du bränner fett. Själv nådde jag inte min målvikt på ett bra sätt innan jag började konditionsträna 4 mil i veckan och jag tror inte det är en ovanlig distans. Börja med att ta snabba promenader men allt eftersom du blir starkare i musklerna och din vikt minskar något försök att börja springa.

3. Ät mindre

Om du skall bränna fett så är det en fördel om du inte fortsätter äta på samma sätt som gjorde att din kropp samlade på sig mer fett. Börja med de enkla sakerna först. Om du dricker mycket dricka så byt ut det mot smaksatt kolsyrat vatten. Hemköp/Willys har mycket gott kolsyrat vatten med äpplesmak som är billigt. Försök att bara äta godis och chips en gång i veckan samt inse hur dyrt det faktiskt är att äta ute på McDonalds och pizza och liknande mot att äta god mat hemma köpt i affären.

Hur du motiverar dig själv att äta mindre är en personlig disciplinfråga. Det viktiga är inte hur utan att du gör det. Om du sedan tar bort allt fett från din mat så kommer det att funka, väljer du istället att behålla fettet och ta bort alla kolhydrater så kommer det också att funka. Om du väljer att ta bort all mat och istället äta soppa kommer detta också funka under en begränsad tid. I det långa loppet gäller det oftast dock att äta mindre portioner och dra in på mellanmålen beståendes av mackor, godis och dricka.

Deleted user

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 September 2011 15:43

Besökte biblioteket för några dagar sedan och råkade få syn på boken DU BLIR FET AV ATT BANTA. Jag har nu läst den en gång men tänker läsa den en gång till den var så intressant. Jag kan varmt rekommendera den till alla som tycker att dom har viktproblem + alla andra.

I den berättas t.ex om att varje gång man bantar vänjer kroppen sig vid mindre näring på det sättet att ämnesosättningen sjunker och förblir lite lägre även efter att bantningen aslutats.  Att man inte skall äta raffinetat socker över huvudtaget. Hur man skall starta opp motionsprogram. osv,osv

H Rolfole

User Ducatista

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 September 2011 17:08
75741efba5c6bd6871a67db4d2f095f02df1a69816c4a2f41a324d622335f149 From: Nacka
Posts: 2
member: 130845

Det är inte svårt. Jag vägde 102 kg den 17 Feb när jag var i Mexico och dök i grottsystemen där. Kass fysisk form hör inte hemma i extrema miljöer...12 v senare låg jag på rippade 78 kg. Jag är 46 snart...Hur :

 

50 km löpning / vecka

4-5 pass Thaiboxning / vecka

3 pass HIT styrketräning / vecka

2 pas simmning / vecka

 

Kaloriintag på mellan 700 - 900 kcal, det mesta från protein. Obegränsat med grönsaker. En ätardag i veckan med 155-1700 kcal som kom fr protein och fett. 

Sedan dess håller jag vikten utan problem. Äter mer normalt kalorimässigt, men kör med CKD..och äter alltså kolhydrater endast en dag i veckan. Träningsregim lite annorlunda dock inte dramatskt. Drygt 60 km löpning i veckan, 3-4 pass Thaiboxning och 3-4 styrketräningspass...(oftast HIT men kör med split också och 1 g vecka deploetion pass).

 

Not more to it. Ingen vetenskap, ingen big deal. Bara motivation och fokus. Folk trodde inte sina ögon...men det var inte så svårt.

Hade en MC olycka för några v sedan, kan inte springa och köra TB...inte gått upp ett dugg dock. Minskade intaget, tog bort kolhydratsdagen och kör 5 dagars split på gymmet. Det är enklare än vad man tror, det som gör det svårt är att folk är LATA och vägrar att PRIORITERA. Jag sket i allt vad socialt liv hette, all fest och alkohol osv. Jag blev singel strax innan jag började...tog igen det med råge under sommaren.

 

KÖR HÅRT och gör det inte mer komplicerat än nödvändigt. Träna massor, ät för lite under en tid. När resultaten börjar komma får du enorm skjuts motivationsmässigt. När du uppnätt vikten se till att du stabiliserar dina matvanor och anpassar de till din träning. Du kan INTE behålla vikten genom att sluta träna och börja äta skit igen. Svårare än så är det INTE. 



[ Changed by Ducatista 2011-09-21 17:22 ]

User Ducatista

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 September 2011 17:17
75741efba5c6bd6871a67db4d2f095f02df1a69816c4a2f41a324d622335f149 From: Nacka
Posts: 2
member: 130845

Sedan var det dyngan som folk går på för att de VILL gå på det dvs...myten om "kroppen som går på sparlåga" bla bla bla...Det är bara och endast en kass ursäkt för att ge upp. 

Faktum är att med det resonemanget skulle man kunna få kroppen att överleva utan närring till slut. Kroppen följer SAMMA fysiska lagar som allt annat omkring oss och skitsnacket om ämnesmsättning som går på sparlåga är bara trams. 

Kroppen KAN göra vissa anpassningar inom vissa gränser, men fucka upp den med ett deficit på 2000 kcal om dagen (genom minskat intag och ökat expenditure) så kan den ställa om vad fan den vill och efter en kort period kan den inte stå emot. Se till att variera mängden, typen och intensiteten på aktivitet du utsätter kroppen för och med ett enorm kalorideficit försvinner skitsnacket om "sparlåga" eller "lägre omsättning" ut genom fönstret. 

Visst..kladdar fol med  700 kcal i 2 veckor och inte belastar kroppen med HIT pass på gymmet och dagliga 17-20 km löppas blir det så. Gör man det hela på allvarligt som jag gjorde och i månader skapar en kalorideficit på kaske 2000-2300 kcal per dygn...kan all skitsnack om "saprlåga" och "långsam omsättning" spolas där den hör hemma ..på toa. Kroppen KAN inte leva utan närling och den MÅSTE bränna det som finns när expenditure är högt nog och intaget lågt nog. Bottom line...ät mindre , träna mer och hårdare...men..HÅLL UT tills du bryter kroppens lilla patetiska förmåga att anpassa sig och kämpa mot fysikens lagar. 

 

Behålla vikt är inte helle problem, men du kan inte återgå till gamla vanor. Jag har bilder på mig fr Feb och bilder fr Maj..och inte minst fr Sthlms veckan på Gotland ;)...folk kände inte igen mig. Nu rätt lång tid efter ligger jag fortfarande på mellan 78-80 kg (och den variationen VÄLJER jag..den är inte slumpmässig). 

User Redrumeone

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 22 September 2011 22:18
3669404bc9b5c4bd9304bcb6ced67e72a69fed269c5424926ab84eaa6b97a6ae From: Umeå
Posts: 3
member: 57476

Mitt i prick Cremytos! Sällan man läser ett så bra svar på frågan "hur går jag ner i vikt" Inga dieter utan små förändringar under lång tid är det som oftast funkar bäst! 

User PHenriksson

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 23 September 2011 11:33
87194 From: Stockholm, vasastan
Posts: 4
member: 87194

Som tidigare inlägg: min erfarenhet är att bara gym inte funkar. För mig är löpning det absolut bästa, gärna i kombination med styrketräning. Men att gå upp från säg 3 mil i veckan till 4 eller 5 ger snabb effekt.

User_female Snyggamuskler

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 23 September 2011 13:54
130927 From: Stockholm/Södermalm
Posts: 1
member: 130927

Jag gick ner 12 kg genom att äta mindre portioner på regelbundna tider. Jag ägnde mig inte åt några dieter utan åt allt jag kände för. Jag sprang två fagar i veckan och dansade flamenco en dag i veckan. Sen slutade jag gå ner och började gå igen. efter att ha gått upp 6 kg visade det sig att jag fått en sjukdom som heter hypotyreos. Den innebär att sköldkörteln ballar ur och ämnesomsättningen i sin tur sluta att fungera som den ska. 

Jag ska dock ner mer än 12 kg och kämpar för fullt på 92 kg utan att komma någon vart. Så sjukt frustrerande. Mitt mål är att komma under 80 kg och sen är jag nöjd. Vet bara inte hur jag ska lägga upp planen. 

Attached images

E691d20e5daba24e6e278af0611b9b35
 
www.snyggamuskler.se

User Deagol

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 17 November 2011 22:17
85454 From: Höganäs
Posts: 7
member: 85454

Tänkte köra styrketräning typ fyra gånger i veckan och köra en milen om dagen på helgen nu ett tag så får vi se vad det kan ge. Skall försöka hålla mitt kaloriintag på 1500 om dagen. Mycket protein och grönsaker (läs broccoli). Vill ha bort det lilla jag har kvar av magen och försöka få en muskel eller tre på kroppen. Problemet är att jag älskar att löpträna och det har jag inte skött så väl, för lite protein knäcker man ju muskelmassan  inte bra

Till våren Göteborgsvarvet som vanligt, Midnattsloppet och lite annat kul. Kanske kanske kanske ett maraton. (redan där känns det som man måste välja, maratorn eller muskler)

ca 179 lång drygt 80 kg 46 år gammal ger ett bmi på 25,3 tror jag det var dvs väger för mycket.

 

Drugs are bad. You shouldn’t do drugs.

User SamiS

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 18 November 2011 7:40
80622 From: Göteborg
Posts: 1
member: 80622

Jättebra att folk känner att dom vill träna sig till bättre kroppar, men jag tycker att det vore väldigt klokt av många att sluta titta på vågen som det största måttet av förändring. Tänk istället på hur kroppens utseende förändras och hur sammansättningen av kroppen ser ut (läs muskelmassa vs fett).

Bara en tanke som jag tycker är vettig ! =)

User Marcus74

Page_code

Document Re: Vill gå ner i vikt och bli smalare! Written 21 November 2011 0:42
35388 From: Knivsta
Posts: 258
member: 35388

Jag kör 2 st av de 3 punkterna som Cremytos rekommenderar med mycket goda resultat. Genom att variera fart och löpmiljö under löppassen får jag även in muskelträning som jag tycker räcker som styrketräning om man är riktigt strikt med löpträning och kosten. Jag har gått ner 21 kg på 3 år och har 4 kg kvar till min målvikt, vilken jag sakta men säkert nu närmar mig!

Sedan i somras började jag minska ner intaget av kolhydrater (ej några andra förändirngar) och har tappat 8 kg sedan dess. Det blev en aha-upplevelse att det ens gick att plocka bort 75% av kolhydraterna utan att man "hungrade ihjäl". Dessutom så har det inte på ngt sätt varit negativt för träningen. Snarare tvärtom eftersom lägre vikt gör mig snabbare och mindre slitage på kroppen!



[ Changed by Marcus74 2011-11-21 00:47 ]

    AddthisShare   FeedRSS feed