Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kampsport

Vad ska man kominer Taekwondon med?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User_female Caat89

Page_code

Document Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 2 February 2010 10:57
64267 From: Göteborg
Posts: 2
member: 64267

Tjo alla!!

Har börtjat träna Tkw igen efter ca 1,5 års uppehåll.. och jag är riktigt kass märker jag.. konditionen, vigheten, styrkan å balansen haha ... ja allt e kasst...

ska typ börja tävla igen efter sommarn.. men min fråga e vad ska man kombinera med tkw för att komma i form igen.. och hur ofta ska man då träna??

tkw träningen är 2 ggr i veckan just nu .. onsdag å söndag!

 

Help me :)

 

User AnderssonOscar

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 2 February 2010 16:24
No_medium_image From: Kungsbacka
Posts: 2
member: 62918

Vet vad du menar! Tränar TKD sen 7 år tillbaka och det är alltid lika tufft efter uppehåll oavsett kort eller långt.

Personligen brukar jag köra BoxImpact (box på säck på sportlife) och styrketräning som komplement till TKD, 2 ggr i veckan.

Bra för att öva upp vigheten och balans är också att träna sparkarna hemma, tex frysa Yop chagi så högt du kan och rotera över en soffa eller högre fåtölj:) Eller sparka så mång Dollyo/pit chagi du kan utan att sätta ner benet (helst i olika höjd) hela tiden.

Kör också så många armhävningar och sit-ups som du känner dig bekväm med varje morgon innan jobbet.

Lycka till

/O

User peakXp

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 3 February 2010 10:23
49441 From: Köping
Posts: 181
member: 49441

Jag vet kanske lite för lite om TKD för att uttala mig, men om jag var du skulle nog se till att få upp konditionen ordentligt, så att jag orkade genomföra TKD-passen med högt fokus rakt igenom. Det jag menar är att om du blir totalt slut efter ett halvt TKD-pass, så kommer du ju inte att ta till dig lika mycket som om du orkade köra på nästintill max under hela. Kör intervaller en dag (springa, crosstrainer, cykel, rodd etc) och tempo en dag.

Sen är ju styrketräning alltid bra att komplettera med, träna t ex bål och ben (bra för kampsportare).

Sen tycker jag att du ska gå på ALLA TKD-pass som du har möjlighet till, det är ju trots allt det du kör och ska tävla i liksom.

Kanske också slänga in ett lättare Yoga-pass och lite mental träning som återhämtning i slutet av veckan.

Tänk också på att näringsintaget (käka bra mat) är LIKA viktigt som träningen. Och så kanske du ska "trappa upp" träningen lite försiktigt i början så att inte ditt immunförsvar blir försvagat allt för mycket (ganska klassiskt att man blir sjuk när man bestämt sig för att ta nya tag).

Lycka till!

User_female Caat89

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 8 February 2010 9:52
64267 From: Göteborg
Posts: 2
member: 64267

Hej!

Tack för era tips! men jag har typ fler frågor (A)

Nu är det typ inget fel på min kondis, klarar av passen någorlunda bra, utan att flåsa allt för mkt kör typ spinning 2 - 3 ggr i veckan så den borde förbättras så småningom :)

BoxImpact finns inte på Friskis, men det finns däremot Box är det samma sak? Jo jag missar inte en enda träning även om det ibland krockar med jobbet.. men vad ska man tänka på å käka? Jag äter inte godis, chips, dricker cola osv.. men vad är extra viktigt å tänka på??

Styrketräning är jag helt kass på, hur tränar man bålen?!  :D

/ Cath

User peakXp

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 9 February 2010 13:12
49441 From: Köping
Posts: 181
member: 49441

På BoxImpact slår man på säck tror jag och vanlig Box är nog på mitsar skulle jag tro. Välj det som är mest lik din TKD-träning. På jujutsun använder vi aldrig säck, gissar att ni inte heller gör det?

Träna bålen (magens alla muskler samt de nedre ryggmusklerna, typ) kan man göra på många olika sätt. Många kör på sån där balansboll, finns mängder med övningar på nätet, andra kör kettlebells eller "det senaste" Bulgarian Training Bag. Själv kör jag mycket skivstångsövningar så som marklyft och frivändningar etc och kompletterar med mängder av situps.

Vad gäller mat så beror det ju lite på, men jag antar att du har en viktklass att hålla dig i. Se i alla fall till att få i dig snabba kolhydrater och lite protein efter att du tränat, så återhämtar du dig bättre.

User AnderssonOscar

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 9 February 2010 13:24
No_medium_image From: Kungsbacka
Posts: 2
member: 62918

Hej Igen

Box är nästan samma sak. Det viktiga som jag känner när jag kör box är att det gäller att hamna med någon som vet hur man håller en mits. tyvärr är det inte så vanligt. Annars blir lätt träningen lidande. Bra ifall man tränar 2 o 2 på både TKD och box isåfall.

Armhävningar och sit-ups är oslagbart anser jag. Det bygger upp bra styrka och du kan träna i princip hela bålen. Stämmer oftast bra in med kampsport TKD också.

Lycka Till!!

User Fluffochkrull

Page_code

Document Re: Vad ska man kominer Taekwondon med? Written 19 March 2010 15:59
54497 From: Köping
Posts: 8
member: 54497

Jag skulle träna intervaller. Tae Kwon Do handlar om att orka med mycket under några minuter, för att sedan vila och göra samma sak igen. Jag tänker på matcher då.

Om inte annat skulle jag titta på Sport-Karate. Jag håller själv på med karate och har testat Tae Kwon Do. Ta bort händerna och kasten från Sport-Karate så har du mer eller mindre Tae Kwon Do. Men förutom reglerna så märker jag att det fysiskt är ganska lika. Explosivitet och tajming.

Kör hårt

//
Olof


    AddthisShare   FeedRSS feed