Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Triceps

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User_female lillsulf

Page_code

Document Triceps Written 15 September 2011 15:18
9 From: Stockholm
Posts: 1
member: 130483

Hej! Jag har ursvaga triceps, hur ska jag träna?? Jag har någorlunda starka (allt är relativt) biceps, men tricepsen lyser nästan med sin frånvaro! 

Sen undrar jag också över hur många reps och set och så man ska göra på gymmet om man är nybörjare? Jag kan maskinerna och jag vet på ett ungefär hur mycket vikt jag ska ha, men ska jag köra ända tills jag inte orkar mer? Då orkar jag ju inte någon mer maskin? Ja, ni fattar... 

User acetrand

Page_code

Document Re: Triceps Written 16 September 2011 11:46
115410 From: Sundbyberg
Posts: 5
member: 115410

Hej!

Jag tycker du väljer ut 2-3 övningar som du fokuserar på för dina triceps. Den första är den du bör köra tyngst på när du har mest energi och verkligen satsar på. Sedan om du inte orkar lika mycket i resterande övningar så är det inget att oroa sig över, det är inte viktigt att du ska köra tex 5-6st antal övningar eller si och så många set totalt. 

Jag föreslår att du kör runt 8-10 reps och iaf 3 set per övning just för armar. Om du inte orkar 8 eller ens 4st på sista settet så är det inte hela världen, siffrorna är mest en vägledning. Det viktigaste är att du kör på en (för dig) tung vikt så du vet att du iaf klarar 10 st på första settet och sen kör du vidare så gott du kan. Variera vikten också mellan setten så det inte blir för tungt eller för lätt.

Jag vet inte vilka maskiner du använder men en tumregel är att ju friare vikt du jobbar med desto bättre kommer du bygga upp din kropp. Har du en fri hantel så kommer hela armens balansmuskler att jobba tillsammans och du blir starkare totalt. Det är lite svårare att lära sig tekniken i början men efter ett tag känner du av vad som är rätt och fel och du kommer få resultat snabbare med fria vikter. Sen är inte maskiner på något sätt dåligt om du jämför med att inte träna alls. 

Här är tre exempel på fria övningar som du kan köra, de är inte speciellt svåra och funkar bra för nybörjare:

  • Enarms hantelsträck över huvudet, kör den helst stående och inte sittande som han på bilden. Spänn magen och försök göra en kontrollerad sträckning av armen.
  • Pushdown med kabel, här kan du hantera lite tyngre vikter och är kanonbra för triceps!
  • Kickback, nästan likadan som den första. Du kan byta ut den mot någon maskin om du hellre vill köra det.
Jag har valt de här tre för att de inte kräver nån speciell svår teknik och inte heller nån tung vikt för att vara effektiv. När du sedan blir starkare och har mer kontroll i övningarna om ngra månader kan du tex byta ut kickback mot tex skull crusher och kanske placera den som första övning. 

Lycka till!


    AddthisShare   FeedRSS feed