Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Extrem träningsverk vid benträning

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User_female johanna83_

Page_code

Document Extrem träningsverk vid benträning Written 15 September 2011 22:04
No_medium_image From: Gbg
Posts: 2
member: 79228

Hej

Jag har sedan någon månads sen lagt om min ben träning från "vanliga" maskiner till att köra utfall och knä böj i smitmaskin och även en del andra övningar. Jag tror dock det är övningar i smithmaskin som gör jag får denna extram träningsverk.

Jag är inte på nåt sätt otränade tränar 3-4 dagar i veckan, första tiden när man lägger om schemat kan köpa att får extrem träningsverk men varje gång jag kör detta ben passa för som sagt extrem tränigsverk, kan knappt gå i tex trapport eller sätta mig ner. Nu sist gör de så ont att om jag kommer åt framsida lår hårt så rycker till av smärta.

Jag har inget emot träningsverk men att de ska göra ont så fort rör på sig är jobbigt speciellt i jobb där man rör mycket på sig.

Jag stretchar alltid efter träningen men de känns nästa som musklera är fort kort och det som gör ont. Någon som tips på vad kan göra åt detta ? Jag vill inte bytta tränings upplägg för gillar passet i sig.

//Johanna

User rstu

Page_code

Document Re: Extrem träningsverk vid benträning Written 15 September 2011 22:39
64258 From: Falun
Posts: 9
member: 64258

Något du kan testa är att minska volymen. Dvs skära ner på antalet totala reps. Detta kan du göra genom att minska antalet set per övning eller som jag skulle gjort, Enbart köra knäböj & utfall. Sen rekomenderar jag dig att lära dig knäböj utan smith. Mycket bättre träning då många fler muskler involverade.

Stretchingen har ingenting att göra med träningsvärken. Känner du dig stel eller att du har en anledning att bli vig, stretcha. annars. Strunta i det då det hämmar muskelbyggandet.


Hoppas det blir bättre.

User Mankke

Page_code

Document Re: Re: Extrem träningsverk vid benträning Written 16 September 2011 7:51
10f3a44aa3313aacb4ce81a66077ab94daa26b41765387adb87bdfafb4f29731 From: Helsingfors
Posts: 88
member: 61942
rstu

Stretchingen har ingenting att göra med träningsvärken. Känner du dig stel eller att du har en anledning att bli vig, stretcha. annars. Strunta i det då det hämmar muskelbyggandet.

Så där kontroversiella tips skulle jag hålla för mig själv... majoriteten tror på stretching och det är också väldigt individuellt. När man tränar hårt dras musklerna ihop och då kanske det inte är så dumt att stretcha dem lite efteråt. Muskler med längre bana går också att träna hårdare. För mig reduceras träningsvärken rejält om jag stretchar ordentligt, men det gäller ju inte alla.

Dricker du tillräckligt under/efter träning? Det behövs mycket vätska för att hålla igång cirkulationen så att inte musklerna låser sig.

User acetrand

Page_code

Document Re: Extrem träningsverk vid benträning Written 16 September 2011 11:10
115410 From: Sundbyberg
Posts: 5
member: 115410

Hej Johanna,

Angående stretchning kan du läsa ett bra inlägg (med väldigt många referenser) om dess myter på Axons blogg. Han är naprapat, personlig tränare etc och driver en av sveriges största träningsbloggar. Allt man läser om träning, kost etc ska tas med en nypa salt men där har du som sagt en hel del källor till hans inlägg. 

Musklerna blir inte "längre" av stretchning, men om du ändå känner av att dina muskler är för "korta" kan det bero på att du inte tränar "motsatta" muskler (antagonister) lika mycket. Ta tex biceps och triceps, kör du mycket biceps och lite triceps kommer biceps bli starkare och du kan få en hållning där dina armar är lite böjda även fast du slappnar av. Samma sak gäller framsida och baksida lår osv på hela kroppen. Om du bara menar just efter att du tränat så är ju musklerna pumpade och då kan de kännas lite extra spända (korta) men det är inget att oroa sig för.

Testa att laborera med olika antal reps och set som rstu skrev, jag upplever att när jag kör högrepspass (12+ reps per set) så får jag mer träningsvärk och tvärtom när jag kör tyngre vikter (2-5reps per set). Men det kan bero på att jag är mer van med att köra just få reps. 

Jag tycker du också kan testa att inte stretcha benen efter några benpass och se om du märker någon skillnad just för träningsvärken. När du tränar en muskel bryts den ner för att sedan byggas upp igen starkare, men om du under tiden stretchar kan du orsaka små bristningar i muskeln och det kan vara just detta som gör att du får så mycket värk. 

Lycka till!

Deleted user

Page_code

Document Re: Extrem träningsverk vid benträning Written 17 September 2011 10:33

Hej du verkar köra på bra, kul! Testa att inte köra utfall är en jätte bra övning men ger mycket träningsvärk kan ge mer än knäböjl! Välj en annan övning tex benpress i stället, utfall är mycket bra men vill du inte ha så ont testa detta! Såg nu att de va mest i framsida lår men prova detta och så kör du knäböjen med fri stång i stället, det kommer bli bra! Då får du fortfarande stabiliteten som utfall kräver och tar inte lika mycket på framsidan som i smith, tar mer på hela benen!



[ Changed by Rex 2011-10-26 14:33 ]

    AddthisShare   FeedRSS feed