Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Enarms pull-ups

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisShare   FeedRSS feed

User Risto

Page_code

Document Enarms pull-ups Written 22 November 2004 7:30
No_medium_image From: Luleå
Posts: 12
member: 4421
Jag jobbar på att göra en enarms pull-up. Tränar mycket pull-ups med extra vikt men jag gör inga riktiga framsteg. Är det någon som har några tips?

User Tomas

Page_code

Document Written 22 November 2004 10:45
1 From: Stockholm
Posts: 129
member: 1
Hej Risto, Jag känner till två varianter som jag tycker fungerar bra. En förutsättning är att man är stark nog att klara av att göra många "vanliga" chins/pullups på egen hand och att man tränar ryggen bra i övrigt. Basövningar som vanliga chins och roddövningar ska aldrig ersättas av specialträning som denna. 1. Greppa stången med ena handen. Greppa runt din egen vrist med den andra handen och dra dig upp med båda armarna. Alternera armen du håller i stången med och kör 3-4 set med max antal repetitioner. När du börjar bli starkare flyttar du ner den handen du håller runt din vrist längre och längre ner, tillslut kan du greppa runt din egen överarm istället för din vrist. När du kommit så långt är du inte långt ifrån att klara en utan hjälp. 2. Fungerar ungefär som den första varianten men istället för att greppa runt sin egen vrist tar du ett rep och lägger över stången. Håll med "andrahanden" runt repet och dra dig upp. När du blir starkare flyttar du repet längre och längre ifrån dig och flyttar handen längre och längre ner på repet. Lycka till och överträna dig inte!

Deleted user

Page_code

Document Written 22 November 2004 17:03
RistoJag jobbar på att göra en enarms pull-up. Tränar mycket pull-ups med extra vikt men jag gör inga riktiga framsteg. Är det någon som har några tips?
Hej Risto. Jag skulle föreslå att du struntar i Tomas förslag (ingen dis tomas :D ), då de förslagen går ut på att använda bägge armarna och du vill ju fokusera på en i taget. Koppla ett vanligt enhandshandag till latsmaskinen, sätt dig först med bägge benen på vänster sida under "knä-kudden" och dra med höger hand. Gör sen motsvarande med vänster hand. Lycka till!

User Risto

Page_code

Document Written 23 November 2004 10:03
No_medium_image From: Luleå
Posts: 12
member: 4421
Tack grabbar! Ska till gymmet och prova ikväll! Fragile, varför ska man ha båda benen på en sida om mittpinnen? Risto

Deleted user

Page_code

Document Written 23 November 2004 12:04
RistoTack grabbar! Fragile, varför ska man ha båda benen på en sida om mittpinnen? Risto
Enkelt: Sitter du med benen på varsin sida måste du dra snett. Sitter du med båda benen på höger sida, hamnar handtaget rakt ovanför vänstra axeln. :)

User Tomas

Page_code

Document Written 24 November 2004 11:13
1 From: Stockholm
Posts: 129
member: 1
FragileHej Risto. Jag skulle föreslå att du struntar i Tomas förslag (ingen dis tomas :D ), då de förslagen går ut på att använda bägge armarna och du vill ju fokusera på en i taget. Koppla ett vanligt enhandshandag till latsmaskinen, sätt dig först med bägge benen på vänster sida under "knä-kudden" och dra med höger hand. Gör sen motsvarande med vänster hand. Lycka till!
Tror jag måste införa en forumregel som säger att man blir bannad om man inte håller med mig! :D En av anledningarna till att jag tycker man ska använda en chinsstång och gradvis öka styrkan (se ovan) är att om du sitter ner är det lätt att kränga kroppen och få en annan vinkel än den du får om du drar dig upp med ena armen. Fragiles övning är ett kanonbra komplement för att bygga styrka men för att vänja kroppen vid den lite märkliga brytpunkt som uppstår vid en enarm-pullup så måste man nästan köra med en chinsstång. Det bästa är naturligtvis att testa båda metoderna och se vad som fungerar bäst för dig, det är sällan det finns saker som alltid fungerar bäst för alla i träning. mvh Tomas

Deleted user

Page_code

Document Written 24 November 2004 15:34
Word. :)

    AddthisShare   FeedRSS feed