Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Styrketräning

Axlar...

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Page: First | Previous | 1 · 2 | Next | Last
    AddthisShare   FeedRSS feed

User HakanLarsson

Page_code

Document Written 18 May 2005 7:09
6061 From: Sollentuna
Posts: 1639
member: 6061
Hmmmm. Jag står upp när jag kör militärpress: www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html När jag var yngre satt jag alltid ned när jag tränade axlar (nötte tunga smithövningar), men min nacke sa aj aj... Så numera står jag upp både när jag kör militärpress och axelpress bakom nacken. (När man står upp tränas även de stabiliserande musklerna, vilket är en bonus). Den enda gången jag sitter ned och tränar axlar är då jag kör hantelpress. //Håkke
lundgrenperGodkväll mina herrar.... Jag vill gärna köra tung militärpress framför huvudet... men... När jag sitter på en bänk med vertikalt ryggstöd och ska köra så måste jag vrida huvudet för att inte slå stången i hakan... jag går ner under hakan och mot toppen av brösten vid botten av varje rep... detta gör att jag får ont i nacken.. (spänner mig troligen) måste köra lättare än vad jag vill... bara pga att vid tyngre vikt känns det som om jag ska mosa ansiktet... jag måste trycka vikten först utåt.. sedan upp förbi ansiktet och sedan innåt och rakt upp.. Har jag fattat militärpressen fel... jag förstår ingenting... vill gärna känna att det är en behaglig övning.. hjälp?

Deleted user

Page_code

Document Written 18 May 2005 9:07
Tricket är att inte ha ryggstödet helt vertikalt. Dra ner det ett hack bara, så funkar det mycket bättre! -Peter

User lundgrenper

Page_code

Document w Written 4 June 2005 21:05
6118 From: Skellefteå
Posts: 44
member: 6118
Har provat att stå upp nu, det funkar utmärkt för mig ... tack tack

Deleted user

Page_code

Document Written 5 June 2005 6:53
Axlar är lätt att överanstränga med resultat att man får hugg/ilningar i axeln. Känner man av det bör man ta det lite piano med axelträningen då du troligtvis håller på att utveckla något som heter inklämningssyndrom.
Jag har börjat få liknande 'ticks' i nacken som till och med folk i min omgivning börjat märka. Muskeln ner mot axeln (oftast vänster) drar liksom ihop sig med resultat av att mitt huvud tiltar till lite ner mot axeln som drar sig uppåt mot huvudet. :( Jag tror detta beror på mina trisets där jag kör stående bicepscurl, drag till hakan och sist press bakom nacken med ganska lätt stång (20 kg, observera dock att som huvudsakligen löpare är min överkropp inget imponerande - kör 6 x 50 kg i bänkpress). Bör jag byta ut press bakom nacken till att köra militärpress istället. Kanske kan detta hjälpa?

User vikingur

Page_code

Document Written 11 August 2005 10:37
5971 From: Umeå
Posts: 10
member: 5971
NikeNågon som kan ge mig ett par riktigt bra övningar för att få snygga axlar... Jag har styrketränat i många år till och från... Men jag har aldrig lyckats får till sådana där snygga och runda axelpartier... Något bra tips...?
Men snälla nån inte i smithmaskin utan kör sittandens utan ryggstöd med stopp. Millitär pressar,pushpresses och arnold pressar m/stopp dessa är kanonbra för starka axlar även frivänding är tar ganska bra. Men är det nån disco träning du är ute efter eller ? Vad har du för axelrutiner då ?

User vikingur

Page_code

Document Written 11 August 2005 10:39
5971 From: Umeå
Posts: 10
member: 5971
petoldYtterligare ett varninges ord när man kör axlar: Axlar är lätt att överanstränga med resultat att man får hugg/ilningar i axeln. Känner man av det bör man ta det lite piano med axelträningen då du troligtvis håller på att utveckla något som heter inklämningssyndrom. Jag själv känner lite i axeln för tillfället vilket inte är kul. Jag har en kamrat som helt fick sluta med styrketräning då han höll på att få bestående men. Läs mer om inklämningssyndromet här //Peter
Vanligtvis får man sånna skador för att man kör för lite pressövningar som millitär press och axelpress och saknar därför helt styrkan i axlarna.

User viktor88

Page_code

Document Written 11 August 2005 12:52
5623 From: Stockholm
Posts: 171
member: 5623
ja fråga en sak som ja senare hita svaret :rolleyes:

Page: First | Previous | 1 · 2 | Next | Last
    AddthisShare   FeedRSS feed