Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

proppan2 Link Blog

KvinnaSofia Larsson, Bollnäs, Sweden

VÄGEN TILL HÄLSA

Om träning och kost för att må bra

Träningsmänniska OCH mamma

AddthisShare   FeedRSS feed  

Då och då får jag kommentarer/pikar om att jag tränar för mycket och ägna för lite tid åt barnen/familjen. En del säger det rakt ut medan andra lindar in det "lite snyggt". För min del spelar det ingen roll, jag blir lika ledsen oavsett.

Familjen är jätteviktig för mig och skulle de på nåt sätt tycka att jag försummar dem så skulle jag ta till mig av det. Däremot tycker jag inte att någon annan behöver ha en åsikt om det.

När jag tränar mår jag bra och får energi och i och med det vet jag att jag blir en mycket bättre mamma/fru. De timmar jag ägnar åt träning i stället för familjen är en ren investering. Om jag i stället skulle vara hemma skulle de visserligen få mer tid med mig, men de skulle å andra sidan få en tröttare, grinigare och kanske rentav bitchig mamma/fru. Vad tror ni att de väljer???

En annan sak: Varför är det i såna här läget skillnad på mammor och pappor? Har aldrig hört att nån pappa skulle vara en dålig pappa för att han lägger ett antal timmar i veckan på träning. Varför är det då inte OK att mammor gör det?

Vad tycker DU? Vill gärna höra åsikter!

 
Written 621 weeks ago
46116 620 weeks ago

JessicaW

Det hela handlar ju om att hitta en balans. Vissa förstår nog inte bara hur just du och din familj får till er balans. Då kan man ju undra varför de ska lägga sig i...

Instämmer i kommentaren ovan, håll dig utanför diskussioner om träningsmängd med människor som tränar lite eller inte alls.

Träna på och må bra! :)
31850 620 weeks ago

proppan2

Tack alla för bra kommentarer! :-) Skönt att veta att fler tycker som jag. Jag försöker verkligen att inte bry mig om vad andra tycker, men jag har så svårt att bemöta kommentarer jag får. Får helt enkelt träna mig på det. :-)
Picture?wi 620 weeks ago

pida74

När män tränar lika mycket så bemöts de nog snarare av respekt från omgivningen. Luktar förlegat genusperspektiv.

Det gäller hela tiden att kompromissa. För att klämma in träningen använder jag två till tre luncher i veckan för att träna. Då räcker det med tre pass på familjetid för att komma upp i den träningsmängd jag eftersträvar.

Det är ju familjen som bestämmer över sitt familjeliv så det ska folk inte lägga sig i, eller kommentera. Speciellt om det görs med lite bitterhet för att man själv prioriterar soffa och TV framför träning.