Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Pjodde Link Blog

ManPeter Bengtslin, 47year , Lund, Sweden

Peters blogg

Simning, löpning, cykling och annat skoj

75 dagar kvar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag är det 75 dagar kvar tills min start i Luxembourg Marathon. Och jag har precis kommit igång med löpningen igen efter en längre tids knäproblem. I fredags var jag nere på Löplabbet här i Lund och skulle kolla mina gamla Asics-skor för att kontrollera att skorna funkar för mig. Det såg ganska hyggligt ut när jag sprang på löpbandet men vänster foten föll in lite mer än högerfoten. Enligt personalen borde det inte vara så mycket så det ställer till några större problem men sa samtidigt att det kan vara bra att ha olika skor att alternera mellan. Så fram kom ett par Mizuno Nirvana 6 och de kändes väldigt bra, dessa skor har dessutom lite mer pronationsstöd och upphävde väldigt bra min pronation på vänsterfot men samtidigt inte gav för mycket stöd för min högra.



Väl hemma var det dags för en premiärtur med de nya skorna, 5 kilometer i 5:30 fart. Det kändes mycket bra i allmänhet och i knäet i synnerhet. Igår kom tur nummer två, även denna gången blev det 5 kilometer i knappt 5:30 fart.


Tanken är nu att skynda långsamt och öka på distanserna med en 10-15% per vecka på de långa passen för att landa på en dryg halvmara två veckor innan loppet. Kanske att man kan öka lite mer efter hand för det hade känts bra och göra ett pass på 30 kilometer innan starten. Men det viktiga just nu är att ta det lugnt och inte stressa iväg och dra på mig några nya skador.


Hur som helst, det känns grymt att vara på gång igen!

 

Attached images

35b64dae72336264706f5a8d971661af
 
Written 739 weeks ago
16376 739 weeks ago

Pjodde

Ja jag har en syster i Luxembourg och passar på och hälsa på henne, det blir ett spikat datum då man kommer annars är det lätt hänt att det aldrig blir.
4772 739 weeks ago

Lews

Du har sprungit den förut? Hur är den? 15 maj? :). Veckan innan jag ska köra Köpenhamns marathon. Då får jag en tid att gå på :).
16376 739 weeks ago

Pjodde

Lews: Nej jag har inte sprungit den tidigare, var anmäld till maran i fjol men hade även då problem med ett knä och nöjde mig med halvan. Men det känns inte som om du kommer ha några problem med att slå min tid, min målsättning är att ta mig runt på mindre än 5 timmar gärna under 4:30. Det är ganska kuperat i Luxembourg, i alla fall om man jämför med Köpenhamn så jag får skylla på det om (när) jag får stryk...