Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Var är krämen?

AddthisShare   FeedRSS feed  

Morgonjogg i segt tempo med kraftlösa ben. Presenterade ju en teori kring detta i tidigare blogginlägg. Kan fortsatt vara så att det stämmer, men det går inte att applicera på eftermiddagens pass. Nu hade jag laddat både med gröt till frukost och pasta till lunch, så energi borde det finnas gott om. Att benen var så sega nu kanske mer berodde på att det var andra passet idag, femte passet på fyra dagar varav några bra kvalitetspass, eller att jag helt enkelt sprang lite över min förmåga den första biten vilket gjorde att jag inte riktigt orkade fullfölja. Vet inte var svaret ligger. Kanske en kombianation av ovannämnda faktorer, eller något annat.


Det som var planerat 4 x 2000 m på bana blev istället 2 x 2000 m på kuperad asfalt + 5 x 80 m tempoväxling. Banan var nämligen upptagen när jag kom dit. Fotboll som spelades för fullt, ungar som sprang runt på löparbanan och både fotbollsmål och andra hinder som låg i vägen för en framstormandes löpare. Bestämde mig istället för att försöka mig på samma pass på asfalt istället. Svårigheten i det ligger ju i att jag inte hade koll på mellantider för att ha möjlighet att justera farten och att det är kuperat.


Drog på rätt bra första intervallen, kändes okej, men 2 km var längre än jag tänkte mig. Förhoppningsvis visar fotpodden rätt, har haft lite problem med den tidigare och misstänker att den fortsatt är någon eller några procent felkalibrerad. Men relativt lätta ben, lite utför och okej tid. Långsammare är jag först tänkte mig, men ändå okej. Gångvila 3 min och så iväg på nästa intervall. Denna gång får jag istället uppförsbacke, vilket sänker tempot på intervallen och skapar mjölksyra i benen, där jag i ivern att inte tappa tid i backen, istället gör det efter backen, när benen inte kan trumma på. Blev rätt slut av den intervallen och 40 sek långsammare än den första. Valde därför att inte sätta igång en tredje intervall utan istället ta det lugnt ett par minuter för att få avsluta med spurttempo och fartväxlingar. Hittar ett lämpligt ställe och kör igenom benen det sista för dagen. 5 x 80 m med två tempoökningar, varav den sista till maxtempo.


Just nu sitter jag och tittar ut på snön som faller i riktiga "julaftonsflingor". Stora och långsamma faller de ner från skyn. Tur att jag redan varit ute och sprungit då, för nu är jag inte det minsta lockad. Får vila tills imorgon och hoppas att benen har bättre kräm då.


 

 
Written 680 weeks ago