Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Tvåtusingar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Senast jag försökte på mig det här passet så var banan full med fotbollsspelade ungdomar. Samtidigt var deras föräldrar, syskon mm mfl på löparbanan, inte direkt läge för mig att tränga mig in där, så jag tog intervallerna på asfalt, kuperat, utan distansangivelser, mer än min fotpodd.


Idag gick det bättre. Inte en själ så långt ögat kunde nå. Fuktigt i luften, ca 6 grader och en löparbara som bara väntade på att intas.


4 x 2000 m blev det. Satt innan och räknade lite på hur snabbt jag skulle springa. Kom fram till att 9:16 min/intervall, eller 4:38 min/km vore lämpligt. Är ca 7 % snabbare än min beräknade halvmaratid, så jag gav mig av. Kollade klockan varje 100 m för att inte springa i fel tempo. Viktigt att ta sig igenom alla intervallerna och inte spurta på sig mjölksyra på första, bara för att det är lätt.


Varje intervall blev lite snabbare än beräknad tid, men med så pass liten differens att jag är nöjd. 9:09-9:13 blev spannet. Känner mig som sagt nöjd med passet. Tror att jag hade haft mer att ge, men det får jag ta vid ett annat tillfälle. Blev i alla fall 8 km under 4:38-tempo, vilket är mer än jag gjort tidigare.


Igår gjorde jag ett lätt distanspass. Tänkte kolla hur kroppen reagerade efter att ha varit lite nere av förkylning innan. Hade så pass lätta ben att klockan nästan sprang under 5:00 /km. Sprang mest och tänkte löpteknik och att inte gasa för mycket. Fick riktigt bra svar från kroppen då!


Idag var tempot högre, men märkte att jag inte riktigt orkade hålla uppe höften så pass som jag önskar. Kanske dax att träna mer löpteknik med andra ord, eller styrketräning.


Får vila kroppen till imorgon, då väntar långpass i solskenet som är utlovat på yr.no.

 
Written 680 weeks ago