Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Semster med och utan vila

AddthisShare   FeedRSS feed  

Dagen har varit vikt åt flygande. Sthlm-Oslo-Trondheim-Bodö-Tromsö-Lakselv. Drygt 9 timmar efter första avgång, så är jag äntligen "hemma". Har blivit dåligt med löpning de sista dagarna, för gårdagen spenderade jag på det försenade tåget mellan Kalmar och Stockholm. Väl där möts jag av vältränade människor i löparskor. Vad har jag nu missat tänkte jag. Men snabbt kom jag fram till att det var årets höjdpunkt igår, Stockholm maraton. Kanske blir något för mig nästa år, men än så länge känner jag att halva distansen är fullt tillräcklig. Kanske är Lidingöloppet som ska besegras istället, eller varför inte båda två, när man ändå är igång :) I vilket fall blir det något för nästa säsong.


Ska ta och stegra upp träningen igen, efter två (!) veckors vila. En vecka med sex pass står på schemat, lika bra att hugga in på en gång. Imorgon efter jobb blir det en inledande 70 minuters vända och hoppas på höga 13 km.


Har varit inspirerande att springa i stadsmiljöer, nya miljöer och inte bara se samma träd, backar och hus varje gång. Tyvärr är det svårt att springa en planerad distans eller tid, när man inte är helt bekant med alla vägar. Har egentligen bara två städer som jag kan sättas ner var som helst, och veta vilka alternativ jag har för att ta mig dit jag ska, vilken väg jag ska ta för att göra rundan längre, kortare, jobbigare, lättare, you name it. Lakselv räknar jag inte dit, för här finns inte alternativen (men jag skulle hitta tillbaka till lägenheten oavsett var jag placerades).


Sammanfattningsvis har mina 10 dagars semester inte varit så semesterfyllda. Har hunnit checka av massor när det gäller det praktiska. Dubbla kurser, besök i fyra städer plus fler flygplatser/tågstationer. Introducerad och motiverad för en fortsättning inom OMI. Med största sannolikhet godkänd på den avancerade universitetskursen i Idrottsmekanik om 7,5 hp. Skrivit kontrakt med jobbet och ny lägenhet. Sett allsvensk fotboll med länskollega/fd kursare. Släppt in Oslo i medvetandet. Fått större känsla för Västervik och Kalmar. Söta städer det där. Saknar kanske pulsen som Stockholm har.


Imorgon är det invägning igen. Efter 10 dagars semster och två viloveckor, så har jag inga större förhoppningar på viktminskning. Snarare att jag hoppas att viktökningen är så liten som möjligt. Nu är det nämligen bara 3.5 vecka kvar till finalinvägningen. Dax att ta i med hårdhanskarna. Hur hårt får morgondagens siffror bestämma.


Run!

 
Written 676 weeks ago