Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Morgonpass

AddthisShare   FeedRSS feed  

04.45. Klockan ringer. I sängen ligger en löpare som inte hör klockan. Eller vill han inte höra den? Solen skiner in genom fönstret, för att förstärka klockans signaler. Hans sover vidare.


05.22. Klockan har för länge sedan slutat ringa. Han vaknar i lätt panik. Har jag försovit mig? Svårt att avgöra när det är ljust dygnet runt. Midnattssol. 05.22, okej. Ingen fara. På med kläderna och ut på dagens första pass.


05.28. Han låser dörren. Kråkorna har pickat sönder soppåsen som grannen lämnat på trappen. Vilken typ! Grannen alltså, inte kråkan.


06.14. Låser upp dörren igen. Luktar unket. Han är stolt. Dagens morgonjogg är avklarad.


06.24. Hoppar in i duschen. Gröten står redan på spisen.


06.33. Slår igång datorn. Vill hinna se nyheterna innan det bär av till jobb.


06.35. Inser att det inte är några nyheter på vanliga sändningstider idag. Det är ju helg. Fast inte i Norge. Vi hade 17 maj. Gott så. Men inga nyheter. Jahapp.


06.38. Äter gröt. Dricker kaffe. Scannar av världsläget genom skvallersiter. Aftonbladet. Fotbollskanalen. Folkbladet. Runners. Facebook. Sådär, nu vet jag vad som hänt i världen sen igår. Folk har sovit. Ända skillnaden mot att se nyheterna, är att jag aktivt måste söka upp och läsa vad som hänt, istället för att få det på silverfat. Saknar silverfat. Får bli imorgon. För då är väl alla "röda" dagar över?


07.25. Skriver blogg.


07.35. Går till jobbet. Blir en bra dag det här. Brukar inte ha svårt att vakna, men idag tog det emot. Om det var tiden, eller att jag hade planerat morgonpass, det vet jag inte. Morgonen är annars den bästa tiden på dagen. Kanske inte för att springa, utanför att alla möjligheter fortfarande ligger framför än. Världen sover. Det kan vara väldigt vacket. Som idag. Morgonen.

 
Written 676 weeks ago