Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Lördagsmorgon med njutpass

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag är av den inställningen att en träningsplanering ska följas. Ändå var det svårt att ta en vilodag igår. Jag ville springa, men planeringen sa något annat.


Med så pass fina pass det varit den sista veckan, så kändes det mer som slöseri att INTE springa igår. Men jag höll mig på mattan. Idag däremot, idag blir det långpass.


Är i och för sig inbjuden till en 10 km tävling med lokala motionärer här i Lakselv. Känns både lockande och skrämande på samma gång. Blir ett eget pass istället. Var lite för kort varsel, och dåligt med information kring det hela. "Kontakta han på macken, han sköter startlistan. Eller kom bara förbi på lördag, det ordnar sig säkert, är inte så många som ställer upp".


Nu får jag istället för tävlingshets, koncentrera mig på mitt eget, mina kilometer och helst löpning mellan 1,5-2 h. Det är långpass för mig.


För ett halvt år sedan tror jag inte att jag sprungit längre än 60 min i sträck, och det med större skräck än förtjusning. Nu springer jag över 60 min varje pass, nästan. Snittade 59 min per pass under maj. Ska erkännas att det var min sub 45 på sista dagen som förstörde timmessnittet. Ångrar inget, men kunde kanske ha räknat med nerjoggen, så hade det totala passet landat närmare timmen, och troligen månadssnittet över timmen. Nu kör vi juni istället och jag ska njuta på dagens pass.


Allt kan hända, bollen är omkring.

 
Written 676 weeks ago