Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Just idag är jag...

AddthisShare   FeedRSS feed  

Snabb!


Efter de sista dagarnas något sämre pass, både känslomässigt och tidsmässigt, så funderade jag allvarligt på att ta en vilodag idag. Ska ha en sån den här veckan, men dumt att slösa bort den en måndag tänkte jag. Tur var väl det, för dagens pass blev en riktig höjdare. Att det kan pendla så mycket från dag till dag. Igår en svag trea i känslan och tempot precis under 6 blankt per kilometer. Idag en stark fyra, på gränsen till full pott och en minut snabbare per kilometer.


4:57 min/km på nästan 12 km. Nu gäller det bara att lägga till 9 km till i samma tempo för att ta halvmaran under 1 h 45 min! Gött! Dessutom är det 20 veckor kvar. Kan jag alltså lägga till en halv kilometer per vecka i samma tempo så klarar jag det med marginal. Helt plötsligt ser ni mig passera mållinjen i Kungsan och fortsätta ytterligare en kilometer längre bort. "Vadå? jag har ju tränat för det här. Jag skulle ju lägga till en halv kilometer per vecka!" :)


Dessutom en annan sak. Vågen vägde in i morse. Det är ju måndag. Blev faktiskt besviken över att ha nått ytterligare ett mål. För bara två veckor sedan nådde jag mitt ursprungliga viktmål. Fick då ändra och flytta målet ytterligare framåt. Men pang, en okej vecka men framförallt en helg med många pass och tydligen rejält med förbränning, så står jag där och vågen väger in på 93,0 kg. Vad ska jag nu ha för mål. Tråkigt att bara bibehålla vikten, det får jag sikta på till hösten. Nu ska det vägas in ännu lättare. Tror snart att jag byter viktklass i boxning (inte för att jag sysslar med det, men ni förstår).


Kontentan för dagen är två saker. Dels att inte ge upp bara för att det går motigt några dagar och dels att sätta målen lite högre, så att man har något att jaga.


Nu ska jag samla krafter för imorgon. Då blir det löptur med jobbet!


Spring on!

 
Written 680 weeks ago