Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Joggare vs. löpare

AddthisShare   FeedRSS feed  

Sprang runt och funderade på skillnaden mellan joggare och löpare idag. Handlar det om ambitionsnivå? Eller träningsmängd? Eller är det bara hastigheten det gäller? Känns hur som helst som att löparen ligger en eller ett par nivåer över joggaren. Finns det fler definitioner än joggare och löpare? Kom aldrig riktigt fram till ett riktigt svar på någon av funderingarna.


Blev nämligen lite lätt förnärmad på jobbet i fredags när någon sa att de sett mig jogga nån dag innan. Faan, tänkte jag, jag sprang ju, jag är ju löpare! Eventuellt ligger det även något i språkskillnaden mellan svenska och norska, men frågan kvarstår. Vem är löpare och vem är joggare.


Jag ser mig själv som löpare sedan ett tag tillbaka. När jag först började med det hela så var jag joggare, eller knappt ens en joggare. Jag var en fotbollsdomare som skulle träna för att döma matcher i fotboll. Sprang mycket intervaller. Korta intervaller med hög intensitet. Några distanspass smög sig in, men oftast som "dagen-efter-match-pass" för att skynda på återhämtningen och då i så pass lågt tempo att jag definitivt kallades joggare.


Nu är jag inte där längre, eller? Kanske på morgonpassen, men att tempot är så lågt då beror på flera orsaker. Då är jag en löpare som joggar.


Märker att det här blir mer och mer snurrigt, så jag tar och avslutar med två frågor. Hur ser du på skillnaden mellan joggare och löpare? Var placerar du dig själv blev dessa alternativ?

 
Written 679 weeks ago
32638 679 weeks ago

lenamarie

Jag ser mig själv som joggare, Fast jag har aldrig sett mig själv som löpare, mer som motionär. Om jag tänker löpare så tänker jag mer fart och jävlar anamma. Det finns det nog ingen som tänker när dom ser mig. Jag ser en framtid där jag kanske går över till att bli löpare eftersom jag skall träna upp mig för att bli snabbare och mer explosiv i mina löpsteg. Men ingen brådska, men joggare är jag idag.
37922 679 weeks ago

eler01

Är definitivt en joggare som rör på mig i en hastiget av 8-10 km/h, försöker få till tekniken för att löpa fortare men har inte den blekaste hur det ska gå till=)
35306 679 weeks ago

annsofi.stockman

Oj, vi är ett antal "joggare" men vi vill väl bli "löpare" men hur sjutton ska vi komma dit????