Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

DN Stockholm halvmaraton

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag var det debut med nummerlapp på tröjan. Var mest nervös över saker runtomkring. Hur ska jag ta mig dit? Hur gör jag med hundarna? Får man ett kvitto när man lämnar in kläderna? Ska jag ta med mig svampen för att svalka huvudet? Ska jag ha polotröja? När måste jag vara där? Ska jag värma upp innan? osv. Själva löpningen kände jag mig rätt lugn inför. Tappade iof suget i samband med flytten från Norge för en månad sedan. Kändes som att allt jag gjorde där uppe fick ett avslut. Alltså precis som om jag redan sprungit klart loppet. Har därför haft lite svårt att tagga till när det gäller löpningen den sista månaden. Så någon direkt formtoppning kan jag inte säga att det blev, även om jag har försökt blanda vila med kvalitetspass enligt eget recept.


Jag är grymt nöjd över min resa. En resa som började redan i november förra året, men på allvar 1 mars. Då var jag anmäld till dagens lopp och startade upp min träningsperiod. Bloggen hoppade på tåget ca 6-7 veckor senare och har följt med sedan dess. Idag gick jag i mål på resans första etapp. Det kändes bra, även om jag inte hade riktigt med kraft för att spurta in under min måltid. För jag misslyckades med målsättningen. + 17 förargeliga sekunder blev det. Inte ens en sekund per kilometer. Får vänta in den officiella tiden, men enligt min klocka blev det så. Surt sa räven. Men jag började nog för lugnt. Eller anledningen till att jag började så lugnt var att jag inte hade värmt upp. En vetskap jag ta med mig till nästa gång. Med uppvärmning så behöver jag inte "slösa" de första 3-5 km på att få igång kroppen. Efter 5 km var jag nästan 1 minut efter måltiden. Då pressade jag upp tempot och orkade hålla rätt bra tempo i ca 12 km, sen kroknade benen lite. Hjälpte inte med druvsocker och powerbar. Eller det kanske det gjorde, hade väl troligen blivit ännu tröttare annars. Efter 17 km så tappade jag i alla fall i tempo. Var inte så schysst heller, uppförsbackar på söder i nästan 1 km. Tungt att starta så långt bak i startledet, så att jag var tvungen att springa förbi ett helt gäng. Jag som är ny har ingen aning hur man ska agera när man springer om, eller blir omsprungen. Finns det några regler kring det. Hålla till höger? Mitten? Vänster? Säga till om man ska passera? Fick en väldigt ojämn resa, hastighetsmässigt nu, accelerera, bromsa in, byta spår, accelerera igen. Var nästan som ett intervallopp. Hade en puls som låg högre än förväntat också. Tävlingsnerver? Klockade in mig på 171 i snittpuls tillslut. Ingen mjölksyra, så det finns mer att ta, det är jag säker på.


Det här var som sagt bara första etappen. Fortsättning följer. Bloggen lever under tiden.


ps. Tack alla som sprang DN Stockholm halvmaraton. Löparfest är bara förnamnet! Tack! ds.

 
Written 660 weeks ago
A7ubnswjq00gc4ko8csc 660 weeks ago

Ower

Officiell tid blev 1.45,15 och placering 3829. Av bara farten blev det en anmälan till Göteborgsvarvet 2012 med. Nu känns det mycket bättre! :)
24608 660 weeks ago

bejjan

De var bra jobbat!! glöm inte seeda in dig på den tiden till gbg-varvet så kommer du längre fram i startgrupperna.. :o)