Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Äntligen helg

AddthisShare   FeedRSS feed  

Som jag skrev igår så hade jag måndag igår. Idag kan jag inte gå till jobbet eftersom det är stängt över helgen. Detta innebär ju förstås att jag hade en rekordkort vecka! Skönt på ett sätt, men tråkigt på ett annat. Jag trivs på jobbet. Fast det är klart, när jag inte jobbar så tränar jag i princip. Nu när det inte är jobb på två dagar så har jag mer tid att träna.


Blev ett morgonpass nyss. Sitter fortfarande svettig och väntar på att gröten ska bli klar på spisen. Förstår mig inte riktigt på det här med morgonpass. Varför springer man dem? Det är ingen vidare kvalitet och inte blir det allt för många kilometer heller. Jag har dessutom märkt de sista gångerna jag sprungit på morgonen att mina ben är trötta, trots att tempot ofta är ca 1 min/km långsammare än vanligt. Beror det helt enkelt på att man 1) inte har någon energi, glykogen, i musklerna pga för lite eller för länge sedan man hade födointag? eller 2) för lite energi i musklerna för att man vilat kortare tid sen sista passet?


Punkt nr 2 kanske fungerar om man tränat dagen innan (vilket jag har gjort de gånger jag sedan sprungit på morgonen). Kan mycket väl vara så att det är en kombination av dessa två faktorer.


En annan sak som jag reflekterade över med dagens pass var att tiden var som sagt 54 sek/km långsammare än mitt distanspass igår, men jag hade samma genomsnittspuls i de två passen. Betyder det att jag hade låg puls igår eller hög puls idag? Tror på det senare. Det i sin tur hänger säkert ihop med mitt förra resonemang kring energi i musklerna.


Ett som är säkert är att jag nu ska fylla på mina glykogenförråd inför eftermiddagens pass. Blir nog bana, 4x2 km under 9 min per intervall. Får se vad kroppen säger om det.


Spring snabbare!

 
Written 681 weeks ago
37922 681 weeks ago

eler01

Somliga har svårt med morgonträning medans andra har det jobbigt på em/kväll. Jag cyklar helst direkt på morgonen för på em är jag så tung i benen efter en dag på jobbet, så vi är nog lite olika allihopa, gäller och hitta sin egen väg=)