Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
32638
  • Pages

  • No pages

lenamarie Link Blog

KvinnaMarie Särdqvist, 43year , Mariestad, Sweden

Klara färdiga gå....eller spring

Träning och inte träning

AddthisShare   FeedRSS feed  

Har läst mycket inlägg i en av utmaningarna jag är med i att det är skillnad på träning och träning. Det finns dom som bara loggar den typ av aktiviteter som dom blir totalt utmattade av, träning som är regelrätt träning enligt konstens alla regler. Det finns dom som loggar all fysisk aktivtet, jag är en av dom, jag gör om ex snöskottning till likvärdig motion. Jag loggar promenader med hunden och jag loggar turer som jag gör med mina barn. Jag baserar det jag gör på mina förutsättningar helt enkelt. Har förstått att det svider i ögonen på endel och det tycker jag är tråkigt, men på samma sätt som jag räknar alla kalorer som jag äter så räknar jag också alla kalorier som jag gör av med.


Läste i ett inlägg att snöskottning inte borde få loggas, jag säger bara: jag skottade snö från tak i tre hela arbetsdagar, med helt vanlig snöskyffel.... 24 timmar totalt. Svett? Ja. Mjölksyra? Ja Träning? Defenitivt! Det är väl klart att det ska loggas.


När jag började träna, vid samma tidpunkt som jag blev medlem på sl så gick jag från att inget göra till att röra mig, periodvis mer, periodvis mindre. Men jag har gått ner 15 kg på allt arbete jag lagt ner.


Det är jag jättestolt över.


 

 
Written 732 weeks ago
35388 732 weeks ago

Marcus74

-15 kg är kanonbra, grattis. Visst är det självklart så att många aktiivteter som du gör kan räknas som träning. Snöskottning i 24h räknas definitivt till träning!

Själv reggar jag inte vardagsmotionen av ren lathet, men egentligen kanske man borde göra det. Märker att jag rör på mig mer när jag reggar. Bry dig inte om vad andra tycker om det. Hjälper det dig så fortsätt regga vardagsmotion! Låter som det hjälper dig så vore synd att sluta med det. Jag skulle också vara i behov av att få mer koll på vad jag förbrukar eftersom mina problem ligger i att kunna gå ner till en normal vikt. Så fort jag slutar träna så sticker jag upp 5 kg på bara ngn månad.

3g61tdz3i2o0gcckc0oc 732 weeks ago

Linda Granath

Klart du ska fortsätta logga som du gör. Det funkar ju bevisligen kanon!!!!!
Jag loggar all motion, även promenader och dans. Däremot loggar jag inte snöskottning och trädgårdsarbete. Men det beror inte på att det inte är jobbigt nog. Jag loggade ju min utförsåkning när vi var på skidsemester och det är deffinitivt jobbigare att skotta snö med skyffel! Min tanke är att bara man är konsekvent.
42728 732 weeks ago

aCookie

Äsch, klart att du ska göra som DU vill i DIN dagbok?!
Själv är jag inte helt konsekvent. Jag registrerar t ex powerwalks som promenad. Ibland regar jag en långpromenad och ibland inte. Men jag är själv medveten om att jag är inkonsekvent - so what? Det är ju i allra högsta grad MITT problem.