Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
7073
  • Pages

  • No pages

kattiws Link Blog

Kvinna55year , Täby, Sweden

kattiws's Blog

Tankar om kött & fett

AddthisShare   FeedRSS feed  

Inom loppet av ett par veckor har jag träffat två av varandra helt oberoende män i sina bästa år (dvs över 40) som har gått ner i vikt ganska dramatiskt.  Den ena tränar flitigt, den andra har på sin höjd hört talas om gym och motionerande.  Vad har de då gemensamt?  Jo, bägge två hade följt dietråden i boken "Ät fet mat - bli frisk och smal" av Lars-Erik Litsfeldt.  Vad jag förstår så går det ut på att HELT skippa kolhydrater (även frukt ska man tydligen akta sig för här) och bara äta protein och fett i vilka mängder man vill.  När jag hörde detta blev jag i tur och ordning

1. Imponerad (av viktminskningen)

2. Förvånad (av att höra om metoden)

3. Lätt äcklad (av tanken på att själv leva på kött, smör och grädde)

4. Nyfiken:

Går det verkligen att träna när man kör den här dieten?  Får hjärnan sitt nödvändiga bränsle? Hur blir det med fibrer, vitaminer, antioxidanter m.m.? Är det inte så att kött har värst klimatpåverkan av våra livsmedel? Blir det inte vansinnigt dyrt att köpa kopiösa mängder kött och fisk???

Båda mina vänner hävdar att de mår jättebra (vilket jag faktiskt kan se med blotta ögat) och ser inga nackdelar.  Det svåraste är tydligen att avstå från alkohol, och båda två hade mycket riktigt fuskat med ett glas vin till biffen någon gång.

Jag har ett förflutet som vegetarian, och har väldigt svårt att äta t.ex. majonnäs och grädde så det här är uppenbarligen ingenting för mig.  Jag försöker dock att (lite GI-inspirerat) äta mer linser och bönor (aja baja enligt Lars-Erik!) och inte så mycket ris (det mättar ju ändå inte) och socker.  Ungefär så långt är jag beredd att gå, i alla fall just nu.

 
Written 822 weeks ago
13193 822 weeks ago

Allinka

Hej...
Har själv folk i min närhet som har kört liknade dieter, jag är intresserad av de olika sätt folk går ned i vikt av.
Jag tror att det kan finnas olika metoder för plika personer....

Min far hör till en av dom som bytt till den nya livstilen....
Han har sedan mars gått ned ca 15 kg av sin övervikt och har säkert lika mycket kvar..Men det viktigaste är att han har fått sluta med sina insulin sprutor...När han började tog han långtidsinsulin 42 streck och är idag nere i en tablett om dagen. Hans läkare är helt överväldigade....

Jag provade denna LCHF metod ett tag, men insåg snabbt att den passade inte mig. Jag har fysiskt svårt för fett...Älskar grönsaker och frukt..som man ska var försiktig med enligt denna metod. Men som sagt jag tror vägen till hälsa kan ha olika vägar och jag provade bara av nyfikenhet, men kör vidare med den metod som funkar för mig...GI metoden.

Bra länk.......http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

Jag har även läst boken GI- noll och vad jag förstod så lär sig kroppen att leva med en diet utan kolhydrater, det finns dom som fettladdar inför ett långlopp.

Mycket svammel ..ler
Kram Anna
7073 822 weeks ago

kattiws

Tack för era kommentarer! Särskilt tack till mr Delhage som fick stå modell här. Det är så kul att höra "hur andra gör" särskilt när det blir goda resultat. Precis som du Anna så har jag svårt för fett, men jag försöker öka mitt fettintag genom att hälla olivolja på grönsakerna och inte välja lättprodukter.
Delhage: Jag funderar allvarligt på tjej-Lidingöloppet, gills det? Annars finns ju Tjurruset som numera även är öppet för damer :-)
9510 822 weeks ago

delhage

tjej-Lidingöloppet gills ju självklart inte, hur kan du ens fantisera om såna saker? Nej, tremilen är det som gäller! ;-)