Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43year , Umeå, Sweden

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Den om två funderingar

AddthisShare   FeedRSS feed  

28km fick jag ihop den här veckan. Ingen direkt mängd att skryta med. Men jämfört med de senaste månaderna är det helt okej. Nu är det bara att fortsätta bygga på och hoppas att hälen håller för det också.

Efter 10km passet i onsdags kändes senan fortfarande okej. Vila på torsdagen och sen ett lite kortare pass på fredagskvällen. Man känner sig alltid lite extra duktig och seriös när man är ute och kör i regnet en fredagskväll. 6 km avverkades genom edsbergsparken och sollentunas gångvärgar. Benen och lungorna kändes pigga även under det passet.

I dag fick jag sällskap av Janne. Hans fot börjar också kännas bättre och hans pass byggs på de med. Vi körde 7 km i rösjöspåret i 4.38 fart. Men idag var det inte skönt. Benen och kroppen kändes blytung och allt var bara segt. Det var ett sånt pass där man helst av allt bara ville stanns. Kasta av sig skorna och sätta sig på en stenjävel och vägra springa. Som tur är så gör man inte så. Stenarna är kalla. Och dessutom skulle se rätt dumt ut. Men för att leta efter något psitivt under passet så måste det ändå sägas att senan kändes bra. Lite lite ömhet mellan 24.30 och 25.30.

Nu har funderingarna för framtiden i stället börjat dra igång. Tre veckor har nu gått ungefär där senan har känts okej. Och det på löppass varannan dag och upp till 10km. Några km i 4.15 fart. Och hela pass i 4.30 fart. Så tänkte jag fortsätta november ut. Frågan är hur det ska gå vidare sen.

Första funderingen är att fortsätta bygga på passen. 12-14km. Varannan dag. Och göra det genom december månad. Låta senan byggas upp sakta men säkert. Och låta senan belastas längre perioder.

Den andra funderingen är att börja lägga in kortare pass mellan de längre. Så det blir fler pass varje vecka. Exempelvis: 12km-vila-10km-5km-8km-vila-8km. För att se om senan klarar belastning vid fler tillfällen.

Jag har två veckor på mig att fundera på hur det ska se ut. Det jag vet säkert just nu är att det känns bra. Kroppen börjar reagera olika på passen. Kul att känna skillnad. Uppleva lätta pass. Och tunga pass. Och att drömma om långpass och intervaller. 

 
Written 808 weeks ago
6061 808 weeks ago

HakanLarsson

Jag skulle köra längre varannan dag. Om du är orolig för skadan, alltså.
925583d5ba38d74a169664e9013b2a4ac3a8d05a7292a11496b5ba2b0c787966 808 weeks ago

Glenns

Håkan -- Med vilken motivering?
13217 808 weeks ago

Tryman

Bygg inte på för mycket på en gång.