Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43year , Umeå, Sweden

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Den om orytmiska steg

AddthisShare   FeedRSS feed  

Efter att ha kommit hem från fredagens arbetsdag drog jag snabbt på mig träningskläderna. Sedan blev allting svart. En timme senare vaknar jag upp på soffan. Helt utslagen. Kanske är det sviterna från den tunga dagen igår. 12 timmars arbetsdag. Och en hel massa stickande och krampande i hjärttrakten.


Men så till slut kom jag ut. In på en stig. Oj, vad jag har saknat att köra riktig ordentlig terräng. Att mala genom en skog där löven faller. Över rötter och sten. Jag märkte att det var ett tag sedan. Osäkerheten fanns där. I vanliga fall brukar jag titta framåt. Nu tittade jag mest ner var jag satte fötterna.


Tempot är oregelbundet nu. Kantigt steg. Nästan sittande. Men det får vara så nu. När senan är okej kommer steget av sig självt. Undrar om det är så här det känns för de som bara joggar en eller två gånger i veckan. Orytmiskt steg. Eller så vet de inte hur ett skönt rullande och rytmiskt steg känns. Jag vet inte.


Senan i sig känns bättre och bättre just nu. Tre löppass den här veckan. Ett av dem uppe på 4.5km. Ett steg framåt. Nu är det bara köra på. Desto mer löpning desto bättre känns det. Men det gäller att hitta en balans. Och undvika stickande hjärtan.

 
Written 817 weeks ago
28461 816 weeks ago

waagaard

Kolla blodtrycket på en vårdcentral. och stressa av. Jag hade samma känsla för några år sedan, jag blev kvar på sjukan i 2 veckor och käkar piller varje dag sedan dess.

MVH

Christian
925583d5ba38d74a169664e9013b2a4ac3a8d05a7292a11496b5ba2b0c787966 816 weeks ago

Glenns

Waagaard -- Skulle mera behöva ett sätt att kunna stressa av. Det går liksom inte för mig. Men stickningarna går säkert över så småningom.