Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43year , Umeå, Sweden

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Den om de första stegen

AddthisShare   FeedRSS feed  

Och så kom de. De där första stapplande stegen. Stegen jag längtat efter. Stegen jag samtidigt varit så rädd för att ta. Nu är de tagna.

Som vanligt var jag med och coachade Janne ute på hans intervallpass. Men den här gången hade jag mer i tankarna än att bara coacha honom. Den här gången skulle även jag springa. Inga 10x1000m. Mera lätt lätt jogg. Så jag hoppade av cyklen och såg Janne köra i väg sitt första lopp. Jag skrek något efter honom. Och så tittade jag ner på mina skor. Och började köra. Steg efter steg. Över den lätt snöbeklädda marken.

Första km kändes okej. Stegen var orytmiska. Rullade kantigt fram på häl. Inte alls som det brukar vara. Men det kanske jag inte kan förvänta mig. Ännu. 5.40 visade klockan vid vändning. Vägen tillbaka. 5.16. Det kändes som att jag gick fram. Har nog aldrig sprungit så långsamt.

Men det kändes bra. Lite lite ömhet efter första km. Ömhet kring hälbenet. Precis ovanför nedre senfästet. Där brände de blodkärl. Antar att det kan ta längre tid att läka där.

Men nu är de tagna. De där första stegen. Nu blir det styrka och cykling i några dagar. Och avvaktande på hur foten ska svara på de första stapplande stegen. Om svullnaden håller sig borta. Eller kommer fram. Men det är skönt att de är tagna.

 
Written 851 weeks ago
6061 850 weeks ago

HakanLarsson

By the way: Har du flyttat din gamla blogg hit helt och hållet, eller skriver du i båda?
925583d5ba38d74a169664e9013b2a4ac3a8d05a7292a11496b5ba2b0c787966 850 weeks ago

Glenns

Håkan - Jag skriver i båda. Har bara slarvat med uppdateringen på den andra :)
6061 850 weeks ago

HakanLarsson

Oki. Jag skrev nämligen "Följ en kämpe med hälseneproblem påväg tillbaka!" i min länk på hemsidan. Men jag visste inte vart jag skulle länka. Till din gamla sida, eller till shapelink.