Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43year , Umeå, Sweden

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

Den om backen som försvann

AddthisShare   FeedRSS feed  

Händerna är lite lätt frusna. Kylan och det hårda regnet letade sin väg in genom handskarna. Nu börjar jag känna hur värmen åter finner sin plats i kroppen.

Janne har varit ute och kört sitt backpass och jag har coachat. Precis som vanligt. En del tittar lite konstigt när jag står där i backen och skriker.

Han har nu bara tre veckor kvar med backe, innan det går över till tävling och andra former av intervaller. Och jag fick idag inse att det inte blir någon backe för mig i år. Jag hinner inte komma tillbaka i tid. I stället får jag ta sikte mot något annat mål. Längre fram.

Under de senaste dagarna har det varit en lite positiv känsla i foten. Smärtan i senan har avtagit lite när jag känner på den. Men svullnaden är kvar. Jag får avvakta några dagar till och se vad som händer.

Idag kunde jag så klart inte hålla mig på cykeln. Asfalten och stigarna i skogen kring backen Janne sprang såg för inbjudande ut. Men det blev bara några steg. Kanske 100m totalt. Och även det kändes positivt. Hoppas jag kan ha kvar den här känslan nu, och börja klättringen tillbaka nu. Igen.

 
Written 845 weeks ago
6061 845 weeks ago

HakanLarsson

... men se nu till att ta det försiktigt! Du måste ha perspektiv på träningen!! Ta det varligt det kommande året. Lägg upp en försiktig plan, och håll dig till den. Huvvet vill ofta mer än kroppen. Får du träningsabstinens, så far till gymmet och lyft skrot istället, eller boxa på en säck eller nått. Men börja inte spring nu för fort. Väl frisk, växlar du tempo och blir en ny Evy Palm. Hon hade inte tagit ett steg, före hon var 30. Sen blev hon bäst i Sverige!
925583d5ba38d74a169664e9013b2a4ac3a8d05a7292a11496b5ba2b0c787966 845 weeks ago

Glenns

Håkan - Givetvis. Jag kommer nog vänta med att springa ett antal veckor till. Kanske är det inte bättre, utan det bara var en positivare period i helgen, då man går mindre.

...och Erik Sjöqvit började inte träna löpning seriöst förren han var 28, och han har blivit hyfsat bra han med :)