Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Glenns Link Blog

ManMatthias Amnéus, 43year , Umeå, Sweden

En löpares dagbok

A winner never quits - A quiter never wins

15 km skotankar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Äntligen är det tid för rutiner igen. Strukturerade dagar där allt har sin tid. Och allt har sin plats. Inte för att jag brukar ha svårt att sticka iväg och träna när jag är ledig. Eller jo, lite faktiskt. Men det känns skönare att träna efter ett antal timmars arbete, då kroppen, och inte minst hälsenorna, redan är igång.


Under helgdagarna höll jag till uppe i Norrland. Umeå och Robertsfors. Blev några pass i ren och fin Rockyanda. Snöpulsning och stormvindar. Och ohyggliga mängder av minusgrader.


Idag var jag tillbaka på arbetet. Få barn där, vilket gör att dagarna känns oändligt långa. Men plötsligt var dagen slut och jag fick sticka iväg till gymmet (med en kortare omväg till föräldrarna för att hämta hem våra katter som varit på bortskämmningssemester, av en mor som fortfarande ivrigt väntar på fler barnbarn.)


Upp på löpbandet och igång med klockan. Km efter km rullade på, och min vana trogen så höjdes tempot varje km. Efter 12km var jag nere på 4.30/km och det var dags att starta om bandet. 13:e km var vidrigt tung. Benen hade svårt att trampa igång igen efter att fått stanna till några sekunder. Totalt blev det 15km i 4.46-tempo.


Sprang och funderade lite kring skoköp. Eller ganska mycket egentligen. Det börjar bli dags att förnya nu. Har trivts väldigt bra med mina Saucony som jag har nu. Och har spanat in ett par liknande fast mycket lättare. I stil med tävlings och intervallsko. Jag behöver mycket stötdämpning i framfoten, hårt åtsittande hälkappa och lättare pronationsstöd på insidan. Och en sko som fungerar på alla underlag och fungerar som bra mängdsko. Annars är det inte speciella krav :) Tips?


Till slut: Ni som har en liten tävlingsmänniska i er och vill vara med på utmaningen om vem som springer fler km under 2010. Välkomna att gå med! - här -

 
Written 748 weeks ago