Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

Yoga & Pilates

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Micro84

Page_code

Document Yoga & Pilates Skrevet 28. feb 2008 20:50
No_medium_image Fra: Karlholmsbruk
Indlæg: 6
Medlem: 23530
Hej..har lite frågor om yoga & Pilates där jag bor finns de inte så mycke alternativ till träning(mitt ute i skogen med ett litet gym)...och med ett skadat knä blir alternativen ännu mindre.. men hur e de med yoga och pilates? kan man köra de med ett skadat knä? och hur bra är de att träna dessa för kroppen? ..har bara hört lite att de ska vara bra...men kanske någon här som har lite erfarenhet som kan förklara lite?

User wallryder

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 29. feb 2008 14:29
22561 Fra: Tyresö
Indlæg: 189
Medlem: 22561
Tyvärr har jag personligen ingen praktisk erfarenhet av varken pilates eller yoga. Att veta huruvida det är bra eller dåligt för ditt knä kan du endast själv avgöra. Eftersom vi inte fått någon diagnos på ditt knä :) Generell Tummregel är ju: Gör det ont, är det dåligt. (Finns dock en massa undantag) När det kommer till skador. Sen är ju all rörelse bättre än ingen rörelse. Dock så skulle jag personligen anse yoga som en blandning mellan meditering och stretching. Mer än "träning" Säkert jävligt skönt, men ingenting jag skulle lägga pengar eller överdrivet mycket tid på. Enklaste sättet är ju självklart att prova. Var open-minded och ransaka dig själv efteråt. Var det värt det? Vad är mitt mål? Hur lång tid tog det? Vad innebär detta för uppoffring? Pilates vet jag ingenting om, där får någon annan ta över :) Jag har dock mina funderingar! Lycka till
"Training must be like a bloodless battle so that battle is just like bloody training"

User_female Micro84

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 29. feb 2008 15:11
No_medium_image Fra: Karlholmsbruk
Indlæg: 6
Medlem: 23530
jag har ju inte ont i knät jämt... men korsband/ledband är slitna och så har jag brosk bildning samt att minsta lilla kan få knät att hoppa ur led...så de är alla möjliga fel på dom.. kan inte gå längre sträckor innan de gör ont...kan absolut inte springa...cykla funkar ibland....simma en stund.. gammla fotbolls skador...

User_female malinarvin

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 29. feb 2008 15:18
10 Fra: Gävle
Indlæg: 1
Medlem: 23621
Usch, jag har inga goda nyheter Jag lider just nu av överansträngt knä sen 4 veckor tillbaka och tyvärr måste jag säga att orsaken till det var poweryoga, man belastar knä väldigt mycket i vissa övningar och vrider det hit och dit... men sjävklart funkar ju vissa övningar också säkert. Lycka till

User_female Micro84

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 29. feb 2008 16:59
No_medium_image Fra: Karlholmsbruk
Indlæg: 6
Medlem: 23530
oj de låter inge vidare....vi har ingen power yoga här...vet inte om de är skillnad på power yoga och yoga?? de kanske de inte är?

User_female ladystar

Page_code

Document Re: Re: Yoga & Pilates Skrevet 25. mar 2008 18:05
25391 Fra: Stockholm
Indlæg: 39
Medlem: 25391
Micro84oj de låter inge vidare....vi har ingen power yoga här...vet inte om de är skillnad på power yoga och yoga?? de kanske de inte är?
Det finns flera olika typer av yoga... Men genrellt kan man väl säga att yoga är ganska mycket meditation medan poweryoga är mer träning.

User_female SandyD

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 25. mar 2008 21:45
23872 Fra: Lund
Indlæg: 34
Medlem: 23872
Jag är instruktör i pilates... Yoga är som ni skriver en mer avslappnande träning medan man i pilates jobbar dynamiskt och faktiskt inte alls har med varken avslappning eller vila att göra. Det är ett tufft styrkepass som tränar kroppen samtidigt som man stretchar musklerna. Det ger ingen mental avslappning men många (som gått mycket på det) upplever en mental känsla som är väldigt stark (ex att man blir helt euforisk eller ledsen etc). Vad gäller knäskador och pilates så beror det på hur man är skadad. Pilates tränar hela kroppen men du är hela tiden i konstant rörelse och det är svårt att säga hur det skulle kännas på just knäet, men belastningen är ändå ganska tung. Ex, har du svårt för att sträcka på knäet och spänna benen? Har du problem att böja knäet? Är det bara vid stående belastning det gör ont? För man är inte så jättemycket stående... sen ska en erfaren instruktör kunna vissa alternativa rörelser under passets gång om man är skadad, i pilates är det många instruktörer som går runt och instruerar i salen och det tycker jag är jättebra. Så egentligen, mitt bästa tips är att prata med instruktören sjäv som kan säga vilket (om du förklarar lite mer ingående hur och var du har ont) och sedan tipsa dig. Lycka till!

User_female papercup

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 5. apr 2008 15:13
No_medium_image Fra: Göteborg
Indlæg: 6
Medlem: 10068
Efter en korsbandoperation för åtta år sedan fungerar mitt knä nästintill felfritt bortsett från sämre rörlighet och ibland stelhet efter träning. Min erfarenhet av yoga är att jag fått bättre rörlighet i knäleden. Yogan har även lärt mig att lita på mitt knä igen och nu är jag inte längre lika rädd för att det ska hoppa ur led. Om man har svårt att sitta på knä (som man gör en del i yoga) kan man lägga en matta mellan knäna för att det inte ska belasta knät så mycket. Det funkar bra för mig.

User_female suziQ77

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 14. maj 2008 22:57
5 Fra: Waidring
Indlæg: 26
Medlem: 19334
Hej Jag har haft en korsbandsoperation (2000) och gör regelmässigt yoga. Gör nat ont, sa gör jag det inte. Kan dock vara värt att ga till en bra instruktör och radfraga. En väninna har rheumatism (svar form), och efter att hon förklarat sina problem för instruktören visade han henne alternativa övningar till allt som hon inte kunde. Lycka till

User ashtanga

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 27. okt 2008 18:33
35959 Fra: Stenungsund
Indlæg: 7
Medlem: 35959
Hej..har lite frågor om yoga & Pilates där jag bor finns de inte så mycke alternativ till träning(mitt ute i skogen med ett litet gym)...och med ett skadat knä blir alternativen ännu mindre.. men hur e de med yoga och pilates? kan man köra de med ett skadat knä? och hur bra är de att träna dessa för kroppen? ..har bara hört lite att de ska vara bra...men kanske någon här som har lite erfarenhet som kan förklara lite?   Både Pilates och Yoga är bra träningsformer. Jag känner två stycken som har haft knäproblem och blivit av med dem efter dem börjat praktisera yoga. Som sagt finns det många olika former av yoga, jag kan rekommendera ashtangayoga - mycket fysisk yoga. Min rekomendation är att ta kontakt med en erfaren lärare som visar dig alternativa ställningar om det skulle behövas. Men framförallt ta det försiktigt och lyssna på din kropp, gör det ont har du gått för långt.....skynda långsamt är ett hett tips! Yogan bygger upp dig både fysiskt & mentalt. Perfekt komplement till övrig träning. Lycka till med din framtida träning.

Deleted user

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 28. okt 2008 17:24
yoga och meditation är jätte bra träningsformer som gör så att du lär känna din kropp och dina muskler bättre. Om man är skadad är ju alltid mjuka sporter bra, t ex simning. :) lycka till

User_female barfota

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 10. mar 2009 22:33
14513 Fra: Stockholm
Indlæg: 27
Medlem: 14513

Som det redan skrivits finns det flera olika typer av yoga. Ashtanga Vinyasa är den mest fysiska av dem och är själva grunden för poweryogan som är en förkortad och förenklad version. Visserligen är ett av målen med själva utövandet att sinnet ska stillas, men träningen i sig är allt annat än enbart meditation och streching utan väldigt bra och hård träning! Jag svettas aldrig så mycket som under min practice, särskillt inte när jag gör den med 100 stycken andra i en shala i Indien ;)

Jag har själv yogat i tio år och kan skriva hur länge som helst om ämnet. Kände bara att jag var tvungen att försvara yogans dåliga rykte som slapp eller oduglig i träningssammanhang.

Genom yogan får man väldigt bra kroppskontroll och kännedom om sina egna begränsningar. Jag har genom yogan bland annat lärt mig skilja på "bra och dålig smärta", vad som tex är stelhet och blockeringar och vad som är rent skadligt för kroppen. Mitt råd till dig är att söka upp en seriös och utbildad yogalärare som tar hänsyn till din skada och tar bort elle modifierar vissa positioner för att du ska återhämta dig så fort som möjligt.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pleasure is to be insane!
http://www.passionsfrukt.nu/barfota
barfota@passionsfrukt.nu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

User_female cheerperni

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 17. jan 2010 18:08
No_medium_image Fra: Solna
Indlæg: 1
Medlem: 63229

Jag jobbar som instruktör i Yoga och skulle vilja rätta till en del missuppfattningar som lagts in här i forumet :-)

Det finns flera tusen olika former av Yoga, både meditativa och dynamiska former. De flesta former vi hittar i Sverige idag är mer dynamiska och många gånger mycket fysiskt ansträngande. Ashtanga Yoga är en sådan form. Att säga att Pilates är mer ansträngande än Yoga är därför inte alls rätt ;-) Det finns former av Pilates som är mycket lugnare än många former av Yoga.

Yoga betyder förena. En tolkning är att man förenar sinne och kropp. Vi fokuserar mycket på att vara närvarande, andningen men även att arbeta med stryka, balans och utmaning i kroppen.

Mitt tips till er som undrar vad Yoga är och om det är en träningsform för er: prova flera olika former. Det är annars lätt att tro att en form är den enda formen som finns. Men det är alltså inte sant :-)

Om man bor på en ort där det är svårt att hitta ett brett utbud kan jag rekommendera att söka på nätet. Kolla YouTube och även yogajournal.com. Där finns massor av information om olika former av yoga, tips på bra övningar och sätt att förhålla sig till Yogan.

Namasté

/pernilla

Ps. Jag såg först nu att barfota redan skrivit svar på frågorna, så ursäkta mig om jag upprepar det som redan skrivits :-)

User_female Ciccio

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 31. jan 2010 21:50
No_medium_image Fra: STHLM
Indlæg: 3
Medlem: 63839

Hur lägger ni till Yoga som träningspass här på Shapelink??

User_female marnys01

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 17. maj 2010 19:39
42251 Fra: Enköping
Indlæg: 4
Medlem: 42251

Hur reggar man yoga på shapelink? Ska på ett pass ikväll!//MAggan

User_female Derlan

Page_code

Document Re: Yoga & Pilates Skrevet 6. jun 2010 21:36
70442 Fra: Jaren
Indlæg: 1
Medlem: 70442

Jag har reggat Yoga genom att lägga till ny sport på Övriga sporter. 

Valde att likna det med lätt styrketräning och kör man sedan lite hårdare yogapass kan man alltid välja intensitet Hög på just det passet. 


    AddthisDel   FeedRSS feed