Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Viktuppgång vid styrketräning?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Viktuppgång vid styrketräning? Skrevet 5. dec 2005 22:08
Har styrketränat mer eller mindre seriöst i 4 månader nu och hyfsat nöjd med resultaten. Eftersom jag fortfarande håller ganska hård koll på vikten har jag märkt att även vid en glykogentömning så väger jag cirka 2 kilo mer än jag jag gjorde före sommaren. Hur mycket är det normalt att gå upp i ren muskelmassa utan "tillsatser" i träningen? ... och kommer denna ökning att tonas ner efter den första tillväxtfasen? Sedan eftersom jag är en periodare så undrar jag också om någon har koll på hur snabbt musklerna försvinner när man övergår till löpning, cykling, simning igen. Benmusklerna borde ju hållas i viss trim och armmusklerna kanske även lite av simningen men viss nedgång borde man ju få. Hur mycket träning behövs för att underhålla muskelnivåerna? Löpning till exempel kräver minst 60% av den normala träningsdosen för att bibehålla kapacitet och minst var 10e dag. Hade hoppats att någon hade liknande siffror inom styrketräningen.

User Sundvall

Page_code

Document Skrevet 6. dec 2005 13:38
No_medium_image Fra: Gävle
Indlæg: 26
Medlem: 8694
CremytosHar styrketränat mer eller mindre seriöst i 4 månader nu och hyfsat nöjd med resultaten. Eftersom jag fortfarande håller ganska hård koll på vikten har jag märkt att även vid en glykogentömning så väger jag cirka 2 kilo mer än jag jag gjorde före sommaren. Hur mycket är det normalt att gå upp i ren muskelmassa utan "tillsatser" i träningen? ... och kommer denna ökning att tonas ner efter den första tillväxtfasen? Sedan eftersom jag är en periodare så undrar jag också om någon har koll på hur snabbt musklerna försvinner när man övergår till löpning, cykling, simning igen. Benmusklerna borde ju hållas i viss trim och armmusklerna kanske även lite av simningen men viss nedgång borde man ju få. Hur mycket träning behövs för att underhålla muskelnivåerna? Löpning till exempel kräver minst 60% av den normala träningsdosen för att bibehålla kapacitet och minst var 10e dag. Hade hoppats att någon hade liknande siffror inom styrketräningen.
"Hur mycket är det normalt att gå upp i ren muskelmassa utan "tillsatser" i träningen? " - Det beror på hur du äter, under vilken tidsperiod menar du btw? "Sedan eftersom jag är en periodare så undrar jag också om någon har koll på hur snabbt musklerna försvinner när man övergår till löpning, cykling, simning igen. " - Håller du musklerna aktiva och under en bra kost med mycket protein kommer dom sakta men säkert återgå till den styrka och volym som behövs för ditt löpande, simmande etc. Håller du dom inte aktiv, kommer det gå desto snabbare.

    AddthisDel   FeedRSS feed