Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Vegetarisk frukost.

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female SunnyBunny

Page_code

Document Vegetarisk frukost. Skrevet 11. maj 2006 17:06
No_medium_image Fra: Göteborg
Indlæg: 1
Medlem: 10473
Jag har gått över nästan helt till vegetarisk kost. Men frukosten har börjat bli ett problem. Skinka, salami, korv går ju inte så bra längre. Jag är även överkänslig mot laktos. Så ost och youghurt är väl inte en höjdare direkt. Har någon tips på vad jag kan ha på mackan på morgonen? :confused:

User_female sofftich

Page_code

Document Skrevet 11. maj 2006 17:34
8 Fra: Göteborg
Indlæg: 10
Medlem: 9739
Har några förslag... Gör hommus av kikärter (och sesampasta), det är gott och håller rätt länge. Man kan oxå ta andra sorters baljväxter, typ kidneybönor och göra röror på. Sen finns det en del vegetariska pastejer i olika smaker, typ Tartex, men jag vet inte hur näringsinnehållet är på det.. Är du helt vegetarian? Hur tycker du det fungerar med att få i sig tillräckligt med protein?

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 11. maj 2006 18:33
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
Jag är också vegetarian men äter mjölkprodukter och ägg. Jag brukar äta fiberberikad havregrynsgröt med mjölk, kanel, linfrön, russin och äpple till. Annars kan man ju äta yoghurt/fil (finns laktosfria alternativ) och grovt bröd med ex keso (naturell eller smaksatt). Stekt ägg är också gott att ha på smörgåsen! Om du inte är lakto-ovo-vegetarian så kan du ju använda sojamjölk istället. Det finns även vegetabiliska pålägg, typ "creme cheese", tartex och nåt sorts ostsubstitut. Välsorterade affärer brukar ha en del sånt i sitt sortiment.

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 11. maj 2006 18:35
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
sofftich Är du helt vegetarian? Hur tycker du det fungerar med att få i sig tillräckligt med protein?
Jag är vegetarian och tycker inte alls att det är nåt problem att få i sig tillräckligt med protein. Jag äter visserligen mjölkprodukter och ägg. Det gäller ju bara att man inte bara utesluter köttet i maten utan även ersätter det med nåt vegetariskt substitut (ex. quorn, sojaprodukter,tofu, bönor mm). Själv då? Är du också vegetarian?

User_female sofftich

Page_code

Document Skrevet 14. maj 2006 18:36
8 Fra: Göteborg
Indlæg: 10
Medlem: 9739
Yes, jag är oxå vegetarian! :cool: Har varit det i länge, 7-8 år och har inte haft problem med att få i mig det jag ska. Äter både mjölkprodukter och ägg så det är egentligen ingen fara med proteinet. Det är mest nu på senare tid då jag börjat träna mer och då blivit mer mån om att få i mig riktigt ordentligt med protein. Quorn, tofu och sojaprotein är bra källor som jag gillar. Äter mycket bönor också, men där är det ju även en del kolhydrater i dem...så att det lätt blir "för mkt" av det.. Eller är det onödigt att tänka så?

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 15. maj 2006 14:22
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
sofftichYes, jag är oxå vegetarian! :cool: Har varit det i länge, 7-8 år och har inte haft problem med att få i mig det jag ska. Äter både mjölkprodukter och ägg så det är egentligen ingen fara med proteinet. Det är mest nu på senare tid då jag börjat träna mer och då blivit mer mån om att få i mig riktigt ordentligt med protein. Quorn, tofu och sojaprotein är bra källor som jag gillar. Äter mycket bönor också, men där är det ju även en del kolhydrater i dem...så att det lätt blir "för mkt" av det.. Eller är det onödigt att tänka så?
Samma här! Har också varit vegetarian i 8 år! Kul att se fler som tränar mycket o inte äter kött. Många verkar tro att man måste äta kycklingfilé och tonfisk dagarna i ända för att få resultat av träningen! :) Tycker inte att du behöver va rädd för kolhydraterna i bönor. Tränar man mycket så ska man verkligen inte skippa kolisarna. Men man kan ju satsa på nåt mer proteinrikt och med mindre kolhydrater sista målet på dan. Tycker att det e toppen med alla vegetariska substitut (ex quorn) för då kan man ju äta "kötträtter" iaf. Du har kanske nåt tips på nån sida med bra recept? Jag såg att receptboken från tv-programmet "Du är vad du äter" (tv3.se) innehåller mycket recept med quorn, tofu, bönor mm. Är inget jättestort fan av programmet (tycker det e lite för överdrivet) men recepten är nyttiga och bra iaf.

User_female sofftich

Page_code

Document Skrevet 18. maj 2006 17:53
8 Fra: Göteborg
Indlæg: 10
Medlem: 9739
Njea, kan inte heller säga att jag är ett fan av det programmet.. Men man får väl anta att det är för att göra bra tv... Kan dock tänka m mig att recepten där kan vara bra! Vet inte om jag har så bra tips på rececptsidor.. Hmm..brukar ibland kolla lite för att få inspiration; www.risenta.se och www.arla.se men sen ändra lite så det passar mig. Jag tycker det känns jättebra att äta vegetariskt; lättare, renare, fräschare! Tack för tipsen om bönorna! :) Hur gör du med proteinet, du käkar inte proteintillskott? /Sofia

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 18. maj 2006 20:53
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
sofftichNjea, kan inte heller säga att jag är ett fan av det programmet.. Men man får väl anta att det är för att göra bra tv... Kan dock tänka m mig att recepten där kan vara bra! Vet inte om jag har så bra tips på rececptsidor.. Hmm..brukar ibland kolla lite för att få inspiration; www.risenta.se och www.arla.se men sen ändra lite så det passar mig. Jag tycker det känns jättebra att äta vegetariskt; lättare, renare, fräschare! Tack för tipsen om bönorna! :) Hur gör du med proteinet, du käkar inte proteintillskott? /Sofia
Jag dricker en proteindrink efter träningen men annars håller jag mig till vanlig mat. Jag äter dock, utöver de vegetariska substituten, en hel del extra proteinrika livsmedel som keso, kesella och ägg. Själv då?

User_female Lindzan

Page_code

Document Skrevet 18. maj 2006 21:02
3459 Fra: Malmö
Indlæg: 85
Medlem: 3459
SunnyBunnyJag har gått över nästan helt till vegetarisk kost. Men frukosten har börjat bli ett problem. Skinka, salami, korv går ju inte så bra längre. Jag är även överkänslig mot laktos. Så ost och youghurt är väl inte en höjdare direkt. Har någon tips på vad jag kan ha på mackan på morgonen? :confused:
käka fiberhavregrynsgröt =) då slipper du det problemet!! Annars är makrill finfint! Om du då äter fisk villsäga...

User_female sofftich

Page_code

Document Skrevet 19. maj 2006 10:12
8 Fra: Göteborg
Indlæg: 10
Medlem: 9739
Hanna1983Jag dricker en proteindrink efter träningen men annars håller jag mig till vanlig mat. Jag äter dock, utöver de vegetariska substituten, en hel del extra proteinrika livsmedel som keso, kesella och ägg. Själv då?
Keso, kesella och ägg finns alltid i mitt kylskåp! :) Tar inget extra protein, men funderar på att göra det när jag kommer igång med styrketräningen igen också, det har mest varit löpning den senaste tiden. Nu har jag skadat mig i knät o får lov att vila från det.. Det är så trist! :( Vilket proteinpulver tar du?

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 19. maj 2006 12:53
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
sofftichKeso, kesella och ägg finns alltid i mitt kylskåp! :) Tar inget extra protein, men funderar på att göra det när jag kommer igång med styrketräningen igen också, det har mest varit löpning den senaste tiden. Nu har jag skadat mig i knät o får lov att vila från det.. Det är så trist! :( Vilket proteinpulver tar du?
Whey-80 (Star nutrition) från Gymgrossisten. Anledningen till att jag tar en proteindrink efter träningen är egentligen för att det e så snabbt och enkelt. Blir billigare också jämfört med att äta en burk kesella eller keso. Tråkigt med knät. Jag kan inte heller träna löpning en massa för då känner jag det direkt i knäna. Men har du testat spinning? Där belastar du inte knäna och samtidigt är det jättebra konditionsträning! Jag tränar annars en hel del styrketräning. Jättekul e det! Lycka till med träningen! Hoppas knät blir bättre snart!

User_female veganrunner

Page_code

Document Gröt! Skrevet 21. maj 2006 11:07
No_medium_image Fra: Arboga
Indlæg: 14
Medlem: 10667
dubbel portion råggrynsgröt (äter man mycket så gör man :D) med sojamjölk och kanel.. Mumma!

    AddthisDel   FeedRSS feed