Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Vad är det som väger...hm?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female Xaissa

Page_code

Document Vad är det som väger...hm? Skrevet 5. jul 2005 08:30
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 3
Medlem: 7036
Hej allihopa, efter att ha skrivit in min egen vikt fick jag lite upp ögonen för vad andra väger o så... jag tycker det är konstigt att man kan väga så lika/olika och se så lika/olika ut! Jag har vägt uppemot 78 kilo tidigare (på mina 175cm) men då var jag också 19 och även om jag var lite rund var allt fast och fint. Nu har jag långsamt under några år (är nu 25) gått ner till 61-62 kilo. När jag var 19 trodde jag jag skulle se ut som ett skelett om jag vägde under 65 eftersom jag är så lång, men så är det inte! Även fast det låter hyfsat lite och är bmi nästan under 20 så har jag ändå lite 'deg' på magen och höfterna. Viktigt att påpeka är också att jag nu tränar mycket, vilket gör att man knappast kan säga att andra har mer muskelmassa och därför väger mer.. visst har jag lite svårt att bygga men jag har ändå muskler. Min fråga är väl eg, vad är det som gör skillnaden på olika människor förutom muskelmassa? Har hört att det är en myt att benstommen kan göra skillnad, paulun skrev någon gång att det skiljde sig bara några hekton.

User_female Josan

Page_code

Document ja du.. Skrevet 5. jul 2005 09:26
4935 Fra: Lund
Indlæg: 21
Medlem: 4935
ibland undrar man faktiskt. för folk som är lika långa som jag, fast ser mycket större ut, kan väga mycket mindre. och jag törs inte påstå att det är muskler på mig, eftersom jag inte tränar särskilt mycket styrka. men sen är det väl lite var vikten är fördelad, om den sitter väl dolt menar jag. men sen kan det vara vätska också, man samlar på sig rätt bra med sånt i tonåren, och så försvinner depåerna med åldern och ersätts med fett. gamlingar tex har mycket mindre vätska i kroppen än vi unga, därför är de så mycket mer känsliga för uttorkning.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 5. jul 2005 16:58
är långt ifrån doktorand i ämnet men kan slänga in en okvalificierad gissning. mängden muskelmassa och sen lär det skilja på benstommen oxå. Kan ta mig och lillebror som exempel, vi är på ett ungefär lika långa men jag är betydligt mycket bredare över axlar och kroppsmässigt generellt. Även innan jag började min träningskarriär kan tilläggas. Men som sagt jag vet inte, utan väntar med spänning på att någon mer kvalificierad ska komma och smiska mig och min teori :)

User_female Josan

Page_code

Document Skrevet 6. jul 2005 09:32
4935 Fra: Lund
Indlæg: 21
Medlem: 4935
ja.. smisk. :p

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 6. jul 2005 22:51

User_female Giele

Page_code

Document undrar det med Skrevet 10. aug 2005 21:00
7457 Fra: Östersund
Indlæg: 7
Medlem: 7457
Josanibland undrar man faktiskt. för folk som är lika långa som jag, fast ser mycket större ut, kan väga mycket mindre. och jag törs inte påstå att det är muskler på mig, eftersom jag inte tränar särskilt mycket styrka. men sen är det väl lite var vikten är fördelad, om den sitter väl dolt menar jag. men sen kan det vara vätska också, man samlar på sig rätt bra med sånt i tonåren, och så försvinner depåerna med åldern och ersätts med fett. gamlingar tex har mycket mindre vätska i kroppen än vi unga, därför är de så mycket mer känsliga för uttorkning.
Du slår huvudet på spiken där, konstigt är det att man är lika lång men betydligt tyngre och ändå fastare och mindre. Egetnligen är man nog på tok viktfixerad, allt är ju inte bara kilon. Hellre fastare och lite tyngre än lättare och lite lösare. Låter bra när man skriver det nu återstår bara att övertala sig sjäv om det också :o

User micke.lonn

Page_code

Document Skrevet 13. aug 2005 08:56
7270 Fra: Stockholm
Indlæg: 42
Medlem: 7270
Ja fast det här med vikt och vad folk säger att dom väger har ju knappast skett under vetenskapliga formen. Jag menar det finns säker tjejer som ex fortfarande säger att dom väger 55 kg även fast det var när dom var som snyggas och 20 bast. Och för killar kanske det är tvärt om. Dom väger väl alltid som dom gjorde den där gången dom klev upp på vågen med vinterkläder och kängor, efter att ha svept 3 liter vatten och vägrat gå på toa senaste dygnen. ;) En anledning kanske? Nej men sen kan det väl skilja sig på när man väger sig. På morgon eller kväll? Lite annorlunda tankar på ämnet bara...

User viktor88

Page_code

Document Skrevet 13. aug 2005 12:09
5623 Fra: Stockholm
Indlæg: 171
Medlem: 5623
eftermiddag

    AddthisDel   FeedRSS feed