Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Tuggummi?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female aireyp

Page_code

Document Tuggummi? Skrevet 24. aug 2005 15:43
No_medium_image Fra: Örnsköldsvik
Indlæg: 4
Medlem: 7720
Tänkte bara höra om det här med tuggummi. Jag försöker nämligen lägga ner min ätmani av sötsaker... Jag kan äta godis frukost lunch o middag- Jag har dock börjat tugga tuggummi för att stilla mitt sug. Är det sjukt onyttigt också? Fuckar det upp ämnesomsättningen och matsmältningen helt? Jag har nämligen problem med att jag alltid sväller upp i magen å fort jag äter. Kan vara för att jag har ätit dåligt och oregelbundet. Så min kropp verkar som lagra maten. Jag vet inte. Nån som har ngt tips?/Tuggummi info =)?

User_female Geminine

Page_code

Document Skrevet 24. aug 2005 15:56
No_medium_image Fra: Eskilstuna
Indlæg: 1
Medlem: 7588
Sötningsmedel kan ju vara laxerande + att när du tuggar kommer det lätt ner luft i magen, därav kan du bli gasig o lite konstig i magen.. Om du är beroende av socker bör du sluta med tuggummi också eftersom det är en söt smak, men i annat fall så är det ju klart bättre med tuggummi än godis. Och tandläkarna gillar det ju också :D

User_female Sarah

Page_code

Document Skrevet 24. aug 2005 16:51
6466 Fra: Stockholm
Indlæg: 1
Medlem: 6466
Som Geminine skrev så kan tuggandet lätt göra att man får ner en del extra luft i magen, och när man är ovan tuggare kan kroppen få för sig att den kommer få mat för att man tuggar så man blir lite extra hungrig. Oftast försvinner hungerkänslorna efter att kroppen vant sig. Sorbitol brukar kunna vara laxerande, så xylitol är bättre om man har känslig mage. Om du märker att du får luftproblem kan du ju testa sugtabletter som är sockerfria också, typ kiss cool från Stimorol. Jag skulle föreslå någon form av belöningssystem, alltså att man inte äter tuggummi/sugtabletter konstant utan när suget faller på ordentligt och det inte finns frukt eller så i närheten. För att bli av med sötsug men ändå ha något att tugga på brukar nötter och mandlar funka bra om man gillar det. Egentligen är väl inget bra i extrema mängder, varken tuggummin eller nötter, men det är iaf bättre än godis och jag tror det är klokt att trappa ner succesivt. Lycka till!

    AddthisDel   FeedRSS feed