Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

träna mage

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document träna mage Skrevet 14. jan 2012 07:54

hur får jag bort fett på nedre delen av magen?

Attached images

 

Deleted user

Page_code

Document Re: träna mage Skrevet 14. jan 2012 11:21

Det är en gammal och väldigt seglivad myt om att man kan punktförbränna fett på magen, vilket alltså inte går. Vill du får bort din mage måste du minska i vikt och fettprocent över hela kroppen.

Löpning anser jag vara det bästa sättet att åstadkomma detta.

User xrcise

Page_code

Document Re: träna mage Skrevet 17. jan 2012 10:39
N9r6fcntfdc8oskogskw Fra: Piteå
Indlæg: 20
Medlem: 78529

Hej på dig!!

Det du beskriver är ju en väldigt vanlig fråga. Många tjejer har ett problem med detta och har svårt att få bort denna lilla samling av fett de har nedanför naveln. Faktum är att det i grunden handlar om en biologisk del som man tror ska göra kvinnan mera rustad för att föda barn, förmodligen som ett extra skydd. Dock kan man ju vilja försöka få bort detta ändå. :)

Precis som föregående "talare" beskriver så kan man ju tyvärr inte punktförbränna bort fett. (Trots att det vore väldigt praktiskt). De kunder som kommer till mig med liknande problem försöker jag styra mot en allsidig träning med inriktning på kondition. Det gäller att öka sin förbränning och minska sin % fett på kroppen.

Många tror att man genom sit-ups och andra magövningar kan få fram sina "magrutor". Tyvärr bli många väldigt besvikna då de upplever sig större i spegeln då de tittar. Grunden här ligger i att musklerna under fettet blir större och då trycks ju även det övre lagret ut. Styrketräning är bra för kroppen och man behöver inte vara rädd för att träna magen, men det skall kombineras med konditionsträning i allt högre grad. Beroende på vilka förutsättningar du har (skador el liknande) skulle jag rekomendera löpning i olika varianter. Försök variera passen med intervaller och en del längre pass. På så sätt aktiveras hjärtat på en högre nivå. Skonsammare träningsformer för knän och rygg kan vara simning, spinning, cross-trainer eller roddmaskin. Även kosten har givetvs en betydelse här för att snabbare kunna minska % fett runt mage.

Det kan vara bra att göra en kroppsanalys för att se sin fett % och ha något att jämföra med sen. Det finns många dyra vågar som säger sig berätta din fett %, men tyvärr är de inte speciellt tillförlitliga. Framförallt skall du aldrig jämföra två olika. Jag skulle rekomendera en kalipermätning där man med en speciell tång mäter fett % på flera punkter av kroppen (B.la. några cm från höftkammen upp mot naveln) Mätningen är dock inte helt enkel så se till att välja en erfaren PT att utföra detta.

Något du också kan tänka på är att försöka priodisera din träning, där du inte kör samma övningar, hastighet och tid under flera veckor. Även här är variationen nyckeln och gör att kroppen fortsätter ta ut kalorier och inte blir "bekväm" Vår kropp är fantastisk, men det innebär också att den adapterar ganska snabbt till det den skall göra.

Lycka till nu och hoppas det går bra med träningen! Och så är du välkommen att höra av dig om du har några funderingar.

MvH

/Conny Lundkvist

www.xrcise-pt.com

User_female Karolina

Page_code

Document Re: träna mage Skrevet 17. jan 2012 11:40
5e90b0780c1579c17ae9df54bd03c814e1b6d0982de2108e2c9bae138b955858 Fra: Partille
Indlæg: 29
Medlem: 9636

Kan ju kanske slänga in en liten fråga till här då. Har själv hört eller läst någonstans för några år sedan att man har "inre och yttre" magmuskler och att genom att träna de "inre" kan man förhindra att magen putar ut. Stämmer detta? Jag tror att det var en danslärare någon gång i skolan som sa det till oss för att vi skulle bli smala och smärta =) Man skulle hålla in magen när man gjorde situps för att få en mer djupgående träning och bättre hållning. Lät lite knepigt

User xrcise

Page_code

Document Re: träna mage Skrevet 17. jan 2012 12:23
N9r6fcntfdc8oskogskw Fra: Piteå
Indlæg: 20
Medlem: 78529

Hej!

Jo det låter som du säger lite märkligt. Dock så har din gamla tränare en tanke bakom kommentaren även om jag inte är helt säker på att man helt visste hur eller varför.

Tänkte börja med att ta upp vilka bukmuskler vi har i kroppen.

Vi har raka magmuskler, yttre sneda magmuskler, inre sneda magmuskler och sedan den djupa tvärgående magmuskeln. Alla dessa muskler har givetvis egna uppgifter och uppgifter att samarbeta med varandra. Dock då man pratar om det din lärare menade så pratar man om den djupa tvärgående muskeln. Den hjälper till att hålla organen på plats i bukhålan och kan då även hjälpa till med hållningen så att man ser smalare ut.

Då man gör sit-ups så vill man spänna bukmuskulaturen för att avlasta ryggen och därför skall man försöka spänna in magen och detta i motsats till att hålla in magen. Drar man bara in magen kan man genom att luftrören täpps igen och bröstkorgen höjs göra att avlastningen istället försämras.

Bra övningar för den djupa tvärgående magmuskeln kan vara ex marklyft, plankan och plankan med benlyft, men glöm inte att även arbeta med den motsatta muskulaturen som i detta fall ländryggens muskler. Ex ryggresningar kan ju vara ett komplement.

Hoppas att inlägget har gett dig lite svar i alla fall. Lycka till nu och välkommen att höra av dig om du funderar på något annat.

MvH

/Conny Lundkvist[ Ændret af xrcise 2012-01-18 08:38 ]
www.xrcise-pt.com

    AddthisDel   FeedRSS feed