Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Tips på mat för nattskiftet?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female anjah

Page_code

Document Tips på mat för nattskiftet? Skrevet 26. jun 2006 19:09
10796 Fra: Örnsköldsvik
Indlæg: 1
Medlem: 10796
Denna vecka är det nattskift som gäller för mig. Sommarjobbar för andra året i rad på ett tryckeri och trivs väldigt bra med skiftarbetet men mitt problem är vad jag ska äta runt 2-3 på natten när jag oftast är hungrig och relativt orkeslös... Är ju inte direkt sugen på att värma på saker som makaroner och köttbullar mitt i natten. Vissa av mina arbetskamrater väljer ostmackor och varma koppen men jag är ute efter nyttigare alternativ. Någon som har tips på passande mat för nattskiftet?

User almn

Page_code

Document Skrevet 26. jun 2006 20:59
3 Fra: Umeå
Indlæg: 9
Medlem: 7268
Jobbar själv skift och natt. För det första gäller det att försöka ha samma dygnsrytm som vanligt. Vad jag brukar göra är att äta sen middag, ca 19-20.00, sedan käka ett mål till vid 22.00 innan jag börjar jobba. Brukar inte behöva mer förren frukost vid 05.00. Skulle du bli hungrig under natten så kan minikeso med lite russin och nötter vara ett tips, gott!! Men som sagt, försök hålla normal dygnsrytm så långt det går. Lycka till!

User almn

Page_code

Document Skrevet 4. jul 2006 20:46
3 Fra: Umeå
Indlæg: 9
Medlem: 7268
NibuxJag sommarjobbar också, jobbar även jag nattskift. Jag äter alltid samma sak, käkar nå mat innan jag drar till jobbet(sen middag), sen när jag börjar vid kl 22.00 så brukar jag ha med typ Yoghurt, att äta, sedan har jag en stor baguett som jag brukar småknapra på under natten(mkt grönsaker på den). Fast iofs så brukar jag nästan alltid köra ett hårt gympass eller lång konditionsträning före skiftet, så jag förbrukar nog mer också. Men jag brukar tänka så att man vill ju kunna arbeta för full kraft, så jag brukar se till att jag inte blir för orkeslös på jobbet, det är aldrig kul, fast om man tänker på vad man äter när man jobbar förmiddag så äter man ju betydligt mer då än på natten. Men sammanfattningsvis så rekommenderar jag något lättsmält som kroppen inte behöver arbeta med så mkt, typ, soppa, som dina arbetskamrater åt kan väl vara bra.
Småäta är aldrig riktigt bra, dessutom en baguette med mycke grönsaker? Låter för mig lite som en ursäkt för att legitimera det övriga i bagutten. Om du fortsätter så under ett par år så kan jag med säkerhet garantera dig att du kommer att gå upp i vikt. Jag kan tillägga att jag har ofta tränat under dagen och om man bara sköter kosten under dagen med allt vad det innebär så funkar natten utan småätande. Dessutom går det alldeles utmärkt att vända dygnet rätt igen efter nattveckan då det endast är sömnen som måste ändras. Jag äter ett mindre mål mitt i arbetspasset med något lättsmält och när jag sedan kommer hem så äter jag en vanlig frukost innan jag går och lägger mig och sover några timmar. Har under all tid jag jobbat kväll och natt funkat bra och jag har aldrig upplevt brist på energi vare sig i styrketräningen eller konditionsträningen.

    AddthisDel   FeedRSS feed