Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Tips om snabb viktuppgång?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User Nephelim

Page_code

Document Tips om snabb viktuppgång? Skrevet 12. okt 2010 17:51
No_medium_image Fra: Årjäng
Indlæg: 2
Medlem: 82051

Jag tillhör den promillen av befolkningen som har jättelätt för att gå ner i vikt och ett rent helvete att gå upp i vikt. om jag festar en helg och bara äter skräpmat tappar jag vikt och för att lägga på mig så måste jag hålla mig nykter i veckovis och gymma 4 dagar i veckan. och säg inte att jag är lyckligt lottad för för mig är det ett helvete! i våras hade jag kämpat upp vikten till 80 kg. sen på 2 månader rasade jag 10 kg, bara för att jag tränade 2 dagar i vackan ist för 4, och kalasade lite på helgerna.

För närvarande väger jag 75kg och är 182cm lång. mitt kroppsfett ligger runt 10%. Jag har ett delmål att ta mig upp till 80 igen! om det är muskler eller fett har ingen betydelse.

Så om nån har lite tips vore jag jätte tacksam! Just nu kör jag med det gamla vanliga, fortsätta äta när man är spy-mätt, en dl rapsolja i gainern (som jag drickar 2ggr om dagen) samt kreatin. Nu har jag sakta men säker börjat lägga på mig igen men det går för långsmt! plus att det känns som att det är mest vätska! Är det nån som vet hur man kan lägga på sig lite hull?!

User kurd_rodin

Page_code

Document Re: Tips om snabb viktuppgång? Skrevet 12. okt 2010 19:37
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 2
Medlem: 82420

Tänk även på Vad du äter och hur mycket av det du gör av med.

User peakXp

Page_code

Document Re: Tips om snabb viktuppgång? Skrevet 12. okt 2010 19:56
49441 Fra: Köping
Indlæg: 181
Medlem: 49441

Jag brukar få en del skäll här när jag säger att man ska räkna kalorier, men jag har exakt samma problem som dig. Är 180 cm lång och väger runt 70 kg nu, för inte så länge sedan vägde jag under 60. Mitt mål är 80 kg, men det ska vara explosiva muskler, inte fett :)

Hur som helst, det jag gjorde var att följa en träningsmetod och kostprincip som jag hittade i en bok. Det funkade asbra, men tyvärr inte tillsammans med all den högintensiva och till viss del även uthålligsmässiga träning jag får genom min kampsport (bränner för mycket kalorier och ger inte kroppen den vila den behöver). Det hela går ut på ganska tung styrketräning, "mycket" vila mellan passen och sjukt mycket mat. Sjukt mycket. Jag lovar. Jag dubblade mitt matintag. Minst.

Om du fortfarande är intresserad, så kan du läsa om det i min blogg här. Klicka på länken och kolla listan till vänster. Följetongen heter "Från MUS till MAN" :)

http://www.shapelink.se/sv/blog/peakxp

Lycka till!

User Nephelim

Page_code

Document Re: Tips om snabb viktuppgång? Skrevet 12. okt 2010 21:49
No_medium_image Fra: Årjäng
Indlæg: 2
Medlem: 82051

Men du det där låter ju jävligt bra! tusen tack! vad heter boken?

User peakXp

Page_code

Document Re: Tips om snabb viktuppgång? Skrevet 12. okt 2010 22:05
49441 Fra: Köping
Indlæg: 181
Medlem: 49441

Den har ett lite larvigt namn, men låt dig inte skrämmas av det. Boken är lättläst, rolig och samtidigt väldigt trovärdig, den ena författaren är forskar på området om jag inte minns fel. Scrawny to Brawny heter den i alla fall, finns på div bokshoppar på nätet.


    AddthisDel   FeedRSS feed