Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Sötsug

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female ea

Page_code

Document Sötsug Skrevet 25. aug 2005 20:04
6537 Fra: Göteborg
Indlæg: 19
Medlem: 6537
VAD skall man göra för att bli av med sötsuget? Är inne i en "avgiftnings" period men upplever inte att det blir någon skillnad. Det går ju aldrig över det här sötsuget! Vad göra? :confused: Äter mycket frukt för att kompensera, kan det vara frukten som är boven?

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 26. aug 2005 05:51
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
Jag kan nästan svära på att du äter för lite mat! Kroppen e en jävel på å tala om för oss vad vi behöver, sötsug tyder oftast på för lite kolhydrater. Hur mycket äter du, och hur mycket tränar du? När du äter, vilken mat blir det? Om man äter bra och nyttig mat kan man äta ganska mycket varje dag, särskilt om man tränar. Skriv också hur lång du e och vad du väger, så är det ganska lätt å se om du äter lagom eller inte.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 26. aug 2005 07:53
Jag instämmer med maddej_007. Sedan ska man också komma ihåg att vanor tar lång tid att bryta - man brukar säga att vanor som byggts upp under längre tid än sex veckor också tar minst sex veckor att bryta... Så håll ut bara!

User_female ea

Page_code

Document Skrevet 26. aug 2005 20:19
6537 Fra: Göteborg
Indlæg: 19
Medlem: 6537
Förvirrad! Har alltid varit kolhydrat-junkie och upplever att så fort jag ätit tex pasta el. pizza el. annan kolhydratrik mat så blir jag jätte sötsugen på en gång efter maten. Därför (och av andra skäl...min kropp skriker efter vitaminer) så har jag skurit ned rejält på kolhydrater och äter mkt. mer frukt och grönt samt proteinrik mat. Ex: frukost: Havregrynsgröt m. fruktsallad samt hackade torkade fikon & aprikoser, ett glas juice och ibland ett ägg. Kaffe Lunch: fullkornsris el. pasta m. tonfisk el. kyckling & broccoli + grönsallad med ex. pinjenötter Middag: liknande lunchen missar ofta mellanmål men om jag kommer i håg blir det bara nån frukt kanske. Är 170 lång och vet faktiskt inte vad jag väger men tippar på 55-60 (5 kg är rätt stor skillnad men jag har faktiskt ingen aning..) Tack för hjälpen!

User_female ea

Page_code

Document Skrevet 26. aug 2005 20:20
6537 Fra: Göteborg
Indlæg: 19
Medlem: 6537
just det...ang. träningen så har jag inte kommit i gång med den så jag är i princip stilla sittande än så länge;)

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 26. aug 2005 21:53
Nu har jag ganska litet sötsug (öl och fotboll däremot...), men vad sägs om att snaska i dig en burk lätt-kesella med ett par teskedar Önos lågkalori sylt? Nyttigt, as-gott och en klar favorit bland mina mellanmål. Vem vet, det kanske hjälper. -Peter P.S. Tillhör du de som är livrädda för aspartan bör du skippa light sylten

User_female Madde J

Page_code

Document Skrevet 27. aug 2005 17:14
7137 Fra: Göteborg
Indlæg: 508
Medlem: 7137
Testa att sprida ut maten på fler mål, ofta kommer sötsug när blodsockret börjar bli lågt. Det kan man lyckas med även om man äter nog med kalorier under dagen, genom att äta för sällan =undvik detta!! Sikta på att äta var tredje timme, en frukt eller kesella (som fragile föreslog) kan räcka för att få upp blodsockret igen.

User_female ea

Page_code

Document Skrevet 28. aug 2005 16:28
6537 Fra: Göteborg
Indlæg: 19
Medlem: 6537
Ok. Tack för tipsen!

User_female eva-lotta

Page_code

Document Skrevet 28. aug 2005 16:59
6 Fra: Solna
Indlæg: 27
Medlem: 7488
Jag tror också stenhårt på att äta mer och regelbundet. Blev själv av med sug (efter kött och salt) genom att äta mer, framför allt tidigt på dagen. När det gäller sötsug har jag dessutom hört att ett tillskott av krom kan hjälpa, men jag vet inte om det stämmer eller inte. Andra säger att brist på B12 kan yttra sig i alla möjliga former av mystiska cravings. Skulle nog i alla fall kolla på kosten i första hand.

User_female Artemis

Page_code

Document Krom Skrevet 31. aug 2005 19:58
No_medium_image Fra: Örebro
Indlæg: 5
Medlem: 6679
Starkt sötsug som inte ger med sig kan bero på krom-brist. Vill du så kan du ju köpa en burk krom och testa (om du inte vet med dig att du får i dig ordentligt redan, man ska ju inte överdosera =)

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 07:11
Har nu inte skrivit på länge, men kände att det va dags för mig nu. Har själv haft ett väldigt sötsug förut och kunnat käka hur mycket godis som hellst. Vid nyår bestämde jag dock att jag inte skulle käka godis på ett år iaf (till att börja med). Nu har det (som ni kanske förstår) gått hela nio månader och jag saknar inte godis det minsta. Har man väl bestämt sig så är det inte så svårt. De första veckorna var väldigt jobbiga, men sen så vänjer kroppen sig vid att inte få de kollossala mängderna socker så då känner man inte suget längre. Ang. Krom så har jag käkat extra krom i omgångar och jag tycker de funkar. Sötsuget minskar definitivt, sug på mat i allmänhet minskar faktiskt om jag ska vara ärlig. Men som sagt var så tror jag det bästa sättet att bli av med sötsug är att äta på regelbundna tider.

User_female ea

Page_code

Document Skrevet 1. sep 2005 19:23
6537 Fra: Göteborg
Indlæg: 19
Medlem: 6537
..."lätt-kesella med ett par teskedar Önos lågkalori sylt"... Mums! ;)

User Icaroz

Page_code

Document Skrevet 3. sep 2005 21:29
No_medium_image Fra: Landskrona
Indlæg: 1
Medlem: 7882
Enormt bra tips, på sötsug, har själv som EA enormt sötsug och tränat men inte vetat vad det kan vara, men jag ska nu se över mina matrutiner, samt tack felvan, ditt tips om beslutsamhet ska jag ta underfundering ;) /Ica

    AddthisDel   FeedRSS feed