Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

Snowboard - park

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Snowboard - park Skrevet 22. apr 2009 08:14

Tja är en gubbe som åkt snowboard i drygt 10 år. Har väl hoppat lite och så sedan jag började men i år har jag verkligen försökt mig på att åka i park. Satte för ett par veckor sedan min första 360, men jag fick en sån fruktansvärd träningsvärk framsida lår ganska högt. Insåg då att jag måste börja kompletteringsträna inför nästa säsong. Någon som har något tips på träning som ger kondition, smidighet och spänst?

User BigMountainFreerider

Page_code

Document Re: Snowboard - park Skrevet 26. apr 2009 15:02
3b917eff8cb0ce0bc7171ceacf2de5666a86d32c6bef6e1c1728ca0c911b2285 Fra: Luleå
Indlæg: 148
Medlem: 36015

All funktionell styrketräning är av godo. Om du satsar på park är väl så klart studsmatta / simhopp oxå bra. Jag är mer inne på Freeride / Border cross med lite park som komplement. Så jag vet inte exakt. Min sommar består av DH och styrka samt lite terränglöpning "trailrunning".

Bålstryka / Core är väldigt bra för brädåkare.

No guts No glory

User Wibbe

Page_code

Document Re: Snowboard - park Skrevet 12. maj 2009 15:51
49442 Fra: Örebro
Indlæg: 9
Medlem: 49442

Styrka i bål och ben är väldigt viktigt för att orka hålla emot i landningarna. Hur stark du måste vara beror dock till stor del hur tung du är i kroppen. Det är även viktigt med balans, inte bara för landningarna utan även för att kunna hålla upp kroppen bra i luften.

Som förgående redan skrivit är funktionella styrkeövningar bra och studsmatta är inte dumt det heller för att hitta balansen i luften. Utöver det så kan backlöpning och hoppövningar med egen kroppsvikt vara riktigt bra träning för dig, hoppa över häckar, grodhopp, utfallsgång/hopp osv. Konditionen är inte avgörande även om det är lättare att orka nöta hopp en hel dag om man inte har allt för dålig kondition, men kör du pass med lite längd på så får du upp konditionen i alla fall...

Lycka till!

Pain is temporary, glory is forever!

    AddthisDel   FeedRSS feed