Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Sluta äta

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Sluta äta Skrevet 11. feb 2006 20:34
:( Min kompis har fått för sig att hon ska sluta äta och sedan efter att hon har gått ner några kilo så ska hon börja träna och äta rätt igen. Jag tycker inte att det låter speciellt bra? Vad kommer hända med hennes kropp om hon gör som hon säger? :(

User_female Lisn

Page_code

Document Skrevet 11. feb 2006 23:00
No_medium_image Fra: Linköping
Indlæg: 1
Medlem: 9592
Finns säkert dom som har större koll än vad jag har och kan komma med bättre förklaringar... Men när man slutar äta så märker kroppen att den inte får någon mat, och "försvarar" sig. Efter ett långt tag så blir man väl "smalare" men kroppen tar bara till skada av det.. Bättre att bygga upp en stark kropp istället. Så..inget vettigt val då man går upp så mycket mer när man väl börjar äta igen, bättre att bara börja motionera och äta rätt, så får man en fin, frisk, nyttig och stark kropp, istället för en svulten kropp med skador inuti.

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 11. feb 2006 23:34
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
Det kommer inte gå alls bra. Dels kommer hon må skit om hon inte äter. Sen kommer kroppen gå ner på sparlåga för att spara så mycket som möjligt på den energi som finns lagrad. Musklerna kommer ryka all världens väg och bli till energi till kroppen istället. Så för att sammanfatta kommer hon gå ner i vikt, men inte så mycket fett som hon antagligen velat + inte må speciellt bra.

User_female bonka

Page_code

Document va? Skrevet 12. feb 2006 19:34
8609 Fra: Stockholm
Indlæg: 12
Medlem: 8609
Ursäkta! Men det låter j-kligt idiotiskt. :eek: När kroppen inte får näring av form av proteiner, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler mm. Så tror den att det är svält som är på g. Det innebär att kroppen spar på all energi och du blir trött, hängig och irreterad. Alltså ingen rolig typ att hänga med! Och inte nämna den dåliga lukt kroppen kommer lämna efter sig, dålig andedräkt, svettningar etc. Varför inte äta lite mindre/oftare och träna mer vilket håller i längden. Då kan du behålla din fina hy, hår och tänder. Se friskare ut genom att ta hand om dig inte få dig själv att förfalla tidigare än nödvändigt. Detta tycker jag att du ska framför till din vän. Lycka till! ;)

User_female Hanna1983

Page_code

Document Skrevet 16. mar 2006 21:01
10048 Fra: Malmö
Indlæg: 105
Medlem: 10048
Jag tycker absolut att du ska försöka få din kompis på bättre tankar. Om hon håller fast vid den osunda inställningen till mat så kan du ju även kontakta skolsköterskan. Annars finns det en risk att hon kommer att drabbas av ätstörningar.

    AddthisDel   FeedRSS feed