Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

Ridning

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female emelie.granberg

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 27. okt 2008 17:20
6 Fra: Piteå
Indlæg: 1
Medlem: 36018
hejsan. alltså ridning är och kommer aldrig att vara någon "elitidrott", men det är bevisat att det finns få sporter som ger en så allsidig träning som ridning. var nyligen och gjorde styrke- samt maxtester, och jag som enbart rider (ca. 10 ggr/v) är lika stark,snabb och uthållig som en som spelar fotboll hela veckorna. så visst kan vi ryttare också!!

Deleted user

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 3. nov 2008 23:56
Jag rider också! :) På frågan hur bra träning ridning är vill jag säga att det beror mycket på vilken sorts ridning. Det är ju en enorm skillnad på att skritta ut i skogen en sväng och på att träna dressyr i en timma! Skritturen är visserligen bra träning i sig då man tränar balans, avslappning och har kul, men dressyrträningen kan ge kroppen en rejäl omgång i såväl styrka som kondition. Att påstå att ridning inte kan vara en idrott på elitnivå ur kondition- och styrkesynpunkt tycker jag är helt fel. Titta på styrkan hos jockeys som rider galopplöp, eller på konditionen hos distansryttare, eller på vilken ryttare som helst egentligen som är just på elitnivå. En fälttävlansryttare t.ex. som rider på elitnivå kan mycket väl mäta sig med en som t.ex. spelar fotboll på samma nivå. Jag tycker inte att vi ska glömma att hästar och ridning även är mycket bra för den psykiska hälsan. Dessa underbara djur! :)

User_female bejjan

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 6. nov 2008 19:54
24608 Fra: Årjäng
Indlæg: 18
Medlem: 24608
hej.. håller med om att ridning är bra för kroppen.. sen tillkommer ju en massa annat för oss som sysslar med hästar.. skotta skit å bära vatten hinkar, fodersäckar m.m. jag har egen häst nu som ja kör å rider men mest för nöjes skull.. men jobbade för några¨år sedan i ett travstall där ja ridträna hästarna mycket.. ofta red man kanske fyra-fem hästar om dagen, ibland hårda intervall pass å detta var ju tävlingshästar så man trava å galoppa mycket för att träna dem.. allt hårt arbete i stallet plus ridningen gav en enorm kondition å styrka.. ett år sprang ja lidingö tjejlopp(1 mil) på 55 min. hade verkligen inte tränat något inför det. inte sprungit en enda gång men runt tog ja mig på en hyfsad tid.. att ja inte sprungit innan märktes dock veckan som följde efter...... för det var nog en av de värsta träningsvärkar ja någonsin haft, rejält ont i benen!! att man skotta massa boxar varje dag gjorde ju också att man såg ut som rena bodbuildern i överkroppen :o)

Deleted user

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 12. nov 2008 13:11
Ytterligare en ryttare här! Har en ridhäst som efter konvalescensen skall tränas/tävlas i både hopp och dressyr. Ena travhästen intervallar jag uppsuttet och där kan man snacka kramp i vaderna om man inte gjort det på ett tag! Jag brukar ofta skrtta av hästen för hand i rejäl skritt vilket ger mig lite extra motion under ridpasset.

User_female Annelie77

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 21. okt 2009 15:50
55550 Fra: Glanshammar
Indlæg: 2
Medlem: 55550

Gör ett försök att kickstarta den här tråden igen! Alla ni ryttare, jag har startat en utmaning som består i att hinna med annan träning än ridningen. Om man rider i princip varje dag kan det vara svårt att lägga in den kompletterande träning som behövs för att bli en bättre ryttare, typ styrketräning och konditionsträning. Därför behöver jag draghjälp - kom igen! 

Själv har jag en 9-årig valack efter Robin Z som jag rider dressyr på, men som har varit konvalescent sedan i juli. Med konsekvensen att matte lade på sig några extra kilon, som nu ska bort! Rider vanligtvis för tränare varannan vecka och varvar skogspromenader med arbete på bana. Har harvat runt i lätt klass i ett par år och satsar nu på att rida medelsvår dressyr, och då krävs mer ryttarkänsla av mig, vilket underlättas av bättre kondition och styrka. 

Häng på utmaningen! 

 

User_female soppesofie

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 21. okt 2009 20:06
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1
Medlem: 54774

Vid ridning tränar man framför allt mage, rygg, lår och överarmar. Konditionen tränar man, men vill man ha bra kondition skall man komplitera med tex löpning, cykling mm.

Deleted user

Page_code

Document Re: Anneli 77 Skrevet 30. dec 2009 18:08

Jag antar din utmaning

Jag står på crosstrainern 5 dagar i veckan. Ridningen har legat nere ett bra tag nu pga den stränga kylan, jag är inte så nitisk trots tävlingsambitionen att jag rider när det är -25 till -30.

Hopptränaren är inbokad under våren, varje måndag, däremellan dressyrträning osv hemma.

Crosstrainern tycker jag tar bättre än jag trodde! Köpte en väldigt billig och säkert inte den optimala på coop för 1495, 8 kg svänghjul, har ingen aning om den är bra, men flåsig blir jag! Står 2x23 min 5 dgr/vecka, försöker däremellan varva med promenader när jag hinner.

Jobbar som personlig assistent och har möjlighet att kvällstid köra lite egen cirkelträning hos brukaren, detta göra jag på min "vilodag"

Försöker att tänka på kosten, är inte överviktig men vill bli av med "trivsel-fett" (skriver inte kilo då jag inser att det inte handlar om kilona).

Jag vill bli SNYGG!

Hänger DU/NI på!?

 

User_female Annelie77

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 2. jan 2010 23:13
55550 Fra: Glanshammar
Indlæg: 2
Medlem: 55550

carmenzita, jag har förnyat utmaningen och skickat en inbjudan till dig. Nu kör vi!!!

(jag lär få fullt upp om du står på crosstrainern 5 dagar i veckan... )

 

Häng på nu alla hästmänniskor!

User_female JosefineJinx

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 17. jan 2010 00:55
63108 Fra: Enköping
Indlæg: 2
Medlem: 63108

Jag har ridit sen jag var elva, för tillfället är jag medryttare på en haflinger. Jag rider två gånger i veckan och nog tar det. Jag börjar få tillbaka lite muskler som jag tappade när jag hade uppehåll i somras. Dock är det för lite för min kropp, behöver träna fler gånger i veckan för att må bra.

Innan jag började rida den här hästen red jag islandshäst. Då cyklade jag också ut till stallet, ca 1 mil enkel väg och var ute ca tre gånger i veckan. Då hade jag bättre kondis och bättre med muskler om man säger så. Den här hästen står så långt ut att man måste ta bilen.

Allt är ju relativt, jag är inte speciellt vältränad, men så rider jag bara två gånger i veckan också. Om man jämför med hon som äger henne och en till häst i stallet så är jag en slappis. Hon tävlar dock i distans, och det kräver sin kondition. Hennes normala pass är trav/galopp ca 3 timmar och efter det är man helt död.

User_female beffa

Page_code

Document Re: Re: Ridning Skrevet 17. jan 2010 16:02
53808 Fra: Umeå
Indlæg: 14
Medlem: 53808
Annelie77

carmenzita, jag har förnyat utmaningen och skickat en inbjudan till dig. Nu kör vi!!!

(jag lär få fullt upp om du står på crosstrainern 5 dagar i veckan... )

 

Häng på nu alla hästmänniskor!

 Jaa, jag vill också hänga på utmaningen!

För närvarande är jag fodervärd till en 4åring e: black coffee, som inte rids men tömkörs och longeras 4-5ggr/vecka. Innan jag fick honom tränade jag själv typ 6-8ggr/vecka, och sen han kom (början av dec) har jag nog max tränat 10ggr.

Så målet jag satt upp är att jag ska springa 3ggr/vecka under tiden han är kvar, och sen öka upp träningen med styrketräning också. Kommer mest troligt att bli medryttare på 2 hästar när han har åkt, så det blir en intressant utmaning!

User_female nopoo

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 16. nov 2010 19:41
79561 Fra: Arvika
Indlæg: 8
Medlem: 79561

Hejsan! En till ryttare här.

Har ridit sen jag varit liten och jobbat som hästskötare och beridare i portugal och stockholm, har nu egen häst i min lilla hemstad.

Det som jag tycker man kan lyfta fram med riding är ju att det är oftast inte att bara hoppa upp, rida och sen kliva av.

Det är bärande av vattenhinkar, fodersäckar, det ska mockas, det ska RYKTAS, (hallå arm, rygg och bröstmuskler.

Jag måste ofta promenera med min häst för nedvarvning och att torka när han svettats så det är enHEEEEEEEEEEEEEEEEEl del jobb förutom ridningen.

 

Det är där de stora musklerna kommer ifrån!

User_female Emmsen

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 16. nov 2010 22:26
82725 Fra: Malmby
Indlæg: 5
Medlem: 82725

Japp, kanon träningsform, tränar mkt bålstabilitet ,balans och kordination!! Dessutom är det fantastiskt kul, och avslappnande träningsform!! Har egen häst som jag tävlar, mest i hoppning, och änfast jag tränar mkt annat, så kommer svettpärlan fram mången gång under hårda hopp och dressyrpass!!

Sen är det ju oftast mkt annat som tillkommer, mockning,rykt, foder, bärandet av vattenhinkar osv, vardagsgrejor som verkligen är funcional training på hög nivå:)

/E

User_female Munderstreckn

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 12. nov 2011 09:16
No_medium_image Fra: Lund
Indlæg: 1
Medlem: 132864

Här kommer ytterligare en ryttare och som redan nämnts tränar man ju styrka, balans och kroppskontroll/koordination beroende på hur man rider. Nu har jag visserligen tyvärr inte suttit till häst på 1½ månad eftersom jag jobbar som hästskötare, men min nya arm- och axelmuskler visar att mockning, sopning o ryktning också ger bra styrketräning.

User_female cathie

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 6. mar 2013 13:33
2492cc356ecb756a83d386bd2515c00164f024b8eac68fefdddae3ccc4ccd94f Fra: Stockholm
Indlæg: 2
Medlem: 154990

Jag rider! :)

Var på PT timme för första gången förra veckan, och PTn var riktigt imponerad över hur stark jag var.. Vi hästtjejer kan vi! :)
Skriver om min och min häst här: http://cathie.se

User_female LadyLiz

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 22. apr 2013 11:30
83399f99c44f8ffd825a321163b5385d96a4cc4dda5773813d75c5faf93bb4c4 Fra: Tidaholm
Indlæg: 20
Medlem: 164260

Hej. Jag rider också men har gått över från engelsk ridning till western och tycker det är riktigt kul med nya utmaningar.

User_female Caija

Page_code

Document Re: Ridning Skrevet 24. apr 2013 12:19
5f2f85c98ad08403ea6e522a618636dc79c653c5282cc5b7b4cfa51da48336d4 Fra: -
Indlæg: 2
Medlem: 175841

Jag har också häst, tränar i 4 olika discipliner och flera olika områden Markarbeten på lång lina + tömkörning, arbete helt i frihet, allmän ridning (skogsridning, lite lugnare träning) och sen mer "Finess" grejor som dressyrträning, hoppträning och andra inritkningar som kräver specialiseringar.

Jag kombinerar min ridning just nu med 200situps på 6 veckor för att stärka mage och få lite avlastning för ryggen.

Sen dansar jag även magdans som lär mig att isolera mina rörelser, bli mjukare i höft och bäcken och få upp rörligheten i hela bäcken/korsrygg/rygg vilket gjort underverk för ridningen! Jag har blivit följsammare och starkare i min sits och hållning.

Sen håller jag på att försöka komma igång med 2 yogapass i veckan också utöver dansen och ridningen/markarbetet och frihetsarbetet. För yogan hjälper en att bli smidigare i hela kroppen och jämnare på ett helt annat sätt än magdansen. Gjorde yoga ett par veckor förra sommaren men tappade det efter en knallförkylning som kom från ingenstans.

Sen den som påstår att man inte får någon kondis av att arbeta sin häst på lång lina från marken kan ju tänka om ^^ Det ser skitfånigt ut när man hoppar och studsar som jag gör, men jag tycker det är skoj och hästen min tycker det är skoj http://www.youtube.com/watch?v=DbEBR7_s4-8 så det är klart värt det. Och efter den här stundens hopp och studs från både min och hästens sida så flåsade man som en blåsbälg ^^

Ska försöka boka in ett dressyrpass om 2 veckor när saker och ting lugnat ner sig lite också. Känner att jag vill ha lite extra stöttning med galoppträningen.


Side: Første | Forrige | 1 · 2 | Næste | Sidste
    AddthisDel   FeedRSS feed