Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Receptlistning

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User hypnology

Page_code

Document Receptlistning Skrevet 2. feb 2005 21:39
5361 Fra: Helsingborg
Indlæg: 1
Medlem: 5361
Med inspiration av Ristos inlägg om mellanmål ovan så tänkte jag att ni som sitter på en mängd nyttiga och goda recept på maträtter kanske kan lista något av dem här? Jag har 0koll. :confused:

Deleted user

Page_code

Document Kycklingsallad Skrevet 3. feb 2005 14:38
Jag har en favoritsallad (räcker till två pers): En kruka hackad plocksallad, en halv hackad rödlöck, en skivad avacado, en burk avslagna kidneybönor, lite svarta oliver, ett par-tre stekta hackade kycklinfiléer och så förstås lite olivolja. Rör ihop allt och smörj kråset! -Peter P.S. Vill man festa till det ytterligare kan man strö på rostade saltade bönor (som f.ö. är ett störtgott och nyttigare alternativ till snacks).

User Gravel

Page_code

Document Skrevet 8. feb 2005 11:51
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 21
Medlem: 4453
Hej, Jag tycker Arla köket har massor av bra och hyggligt kalorisnåla maträtter. Man kan antingen beställa broshyrer från Arlas hemsida eller hämta dom i afffären. Maträtterna är väl inte gjorde direkt för idrottare eller folk som vill gå ner i vikt men de är ofta enkla att göra och innehåller bra och nyttiga råvaror. En personlig favorit är limekycklingen! Jag har inte tillgång till receptet just numen det ser ungefär ut såhär: Bryn kycklingfilé i pressad lime. Blanda creme fraiche, lime, vitlök och soja. Häl över kycklingen och låt koka ihop. Servera med ris! Ätes med fördel tillsammans med lite grönsallad eller så kan man ha i lite frysta grönsaker när man kokar ihop såsen och kycklingen.

User_female jeslin

Page_code

Document Skrevet 21. feb 2005 09:12
No_medium_image Fra: Oskarshamn
Indlæg: 6
Medlem: 4816
GravelHej, Jag tycker Arla köket har massor av bra och hyggligt kalorisnåla maträtter. Man kan antingen beställa broshyrer från Arlas hemsida eller hämta dom i afffären. Maträtterna är väl inte gjorde direkt för idrottare eller folk som vill gå ner i vikt men de är ofta enkla att göra och innehåller bra och nyttiga råvaror. En personlig favorit är limekycklingen! Jag har inte tillgång till receptet just numen det ser ungefär ut såhär: Bryn kycklingfilé i pressad lime. Blanda creme fraiche, lime, vitlök och soja. Häl över kycklingen och låt koka ihop. Servera med ris! Ätes med fördel tillsammans med lite grönsallad eller så kan man ha i lite frysta grönsaker när man kokar ihop såsen och kycklingen.
Jag älskar det receptet! Fast jag brukar spara det till helgen för det är ju inte precis supernyttigt. Fast jag brukar göra det på lättare fraiche och jag gör inte lime-varianten utan byter ut lime och honung (tror jag det är... eller mins inte riktigt) mot en smaksatt fraiche i stället, tex vitlök eller paprika eller nåt. Blir supersmarrigt! Det ska förresten vara hönsbuljong och vatten också i receptet. Limen ska inte vara med vid bryningen heller tror jag... Här är mitt omgjorda recept iallafall: Kycklingfilé med fraichesås Till 4 port: 4 kycklingfiléer rapsolja till stekning 2 dl crème fraiche med valfri smak och fetthalt (jag har testat tex viktväktarnas 2 % hot&sweet, orientalisk curry, vitlök etc. Blir jättebra) 2 tsk soja 1/2 kycklingbuljongtärning 1 dl vatten ev lite svartpeppar Stek kycklingfiléerna i olja 5 minuter på varje sida. Lägg över i en kastrull och häll över övriga ingredienser. Låt puttra några minuter. Servera med ris och grönsaker.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 21. feb 2005 14:27
jeslinTill 4 port: 4 kycklingfiléer rapsolja till stekning 2 dl crème fraiche med valfri smak och fetthalt (jag har testat tex viktväktarnas 2 % hot&sweet, orientalisk curry, vitlök etc. Blir jättebra) 2 tsk soja 1/2 kycklingbuljongtärning 1 dl vatten ev lite svartpeppar Stek kycklingfiléerna i olja 5 minuter på varje sida. Lägg över i en kastrull och häll över övriga ingredienser. Låt puttra några minuter. Servera med ris och grönsaker.
Hmm... buljong och soja säger du? Det skall testas ikväll, tack för tipset! -Peter

    AddthisDel   FeedRSS feed