Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Rätt kost vid träning?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Rätt kost vid träning? Skrevet 3. sep 2010 18:38

Jag undrar vad man ska äta för kost när man tränar och för att få ut så mycket som möjligt av sin träning. Tränar mellan 4-5 ggr/vecka och tycker det är ganska lagom. Ibland kör jag kick & box pass tidigt på morgonen å brukar då bara äta en banan å dricka lite proviva. För man vill ju inte bli för tung. Men samtidigt känner jag att detta inte ger tillräckligt med energi för att få ut så mycket jag hade velat av boxen. Är det någon som har ett bra tips??

User rstu

Page_code

Document Re: Rätt kost vid träning? Skrevet 6. sep 2010 22:02
64258 Fra: Falun
Indlæg: 9
Medlem: 64258

Svarar lite eftersom ingen annan verkar göra det.

Du kan ju testa havregrynsgröt innan kick & box passet, En liten portion (1,5dl havregryn 3dl vatten, salt och 2 minuter i micron) ger ganska bra med energi :) Sen mjölk, ett ägg och en proviva så har du fått i dig en ganska ok frukost utan att bli allt för tung.

User faderjord

Page_code

Document Re: Rätt kost vid träning? Skrevet 16. sep 2010 00:33
No_medium_image Fra: Rimbo
Indlæg: 14
Medlem: 80387

Jag vet inte hur många gånger jag läst på flingpaketet att frukosten är det viktigaste målet på dagen, faktiskt så talar paketet sanning. Att du är rädd för att bli för tung tycker jag låter lite konstigt, hur mycket tyngre blir du av en ostmacka och lite ägg?

Såhär går det till: Under natten så tillför du inte kroppen någon energi (mat, dryck eller dylikt), därför måste kroppen ta från dina energireserver. Sedan på morgonen ska du fylla på dessa samt ge din kropp energi för att klara av dagen till lunch.

Eftersom du kör MMA vill man vara så deffad som möjligt, därför råder jag dig till att äta mycket kolhydrater och lite fett till frukost. T.ex. gröt, välling, müsli, flingor, mjölk, yoghurt, filmjöl, frukt, grönsaker eller juice. Att ta något pålägg på mackan är också guld värt. Ät gärna ägg vid frukosten. Ägget innehåller nämligen massor av nyttigheter. Förutom att det ger bra protein så innehåller ägg även rikligt med A-vitamin, E-vitamin och B-vitamin.

Min frukost: 2 stekta ägg, yoghurt med skivad banan i, 1 dl proteinpulver, 2 mackor med ost på. Det som borde tilläggas är att jag styrketränar 4-5 gånger per vecka så vi har andra behov av kost.

 

MvH Pontus

 

User_female fulaolle

Page_code

Document Re: Rätt kost vid träning? Skrevet 26. nov 2010 20:13
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 2
Medlem: 59555

jag brukar köra 2 knäckebrödsskivor med lite ost och isbergssallat. gröt tycker jag blir lite för tungt, som du säger, man känner sig osmidig liksom. så prova knäckebröd, jag väljer wasa havre, eller vad det heter.

och någon kopp kaffe på det! kaffe ökar förbränningen under passet.

User sekohleto

Page_code

Document Re: Rätt kost vid träning? Skrevet 27. nov 2010 21:34
00dad0ca257fd5f4ccb7d5d5f3c5daeed2bcecbdb6b11d9c5036794f2dd55b2e Fra: Tartu
Indlæg: 57
Medlem: 29709

Ett tips är att gå in på forumet och läsa under rubriken "Kost & Vikt". Där ser du att det finns 742 trådar och 6574 inlägg i ämnet. Det skulle förvåna mig mycket om du inte hittar flera bra svar där. Lycka till!


    AddthisDel   FeedRSS feed