Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Protein och kreatin...

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female LinnA

Page_code

Document Protein och kreatin... Skrevet 1. apr 2006 13:42
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 6
Medlem: 9835
Hej! Har lite frågor angående protein och kreatin. Jag har aldrig varit särskilt inne på att engagera mig i kosttillskott och näringsintag o.s.v. eftersom jag äter bra mat för övrigt. Men nu när jag känner att det börjar bli dags att träna på allvar undrar jag några saker. Om proteinintaget: har hört att man ska ha ett dagligt intag på dubbelt så mycket som man väger, fast i gram. Alltså; jag som väger 53 kg ska alltså ha ett dagligt intag av proteiner på 106g. Stämmer detta? Har även hört att man ska ta in proteinpulver på morgonen eftersom att det är då kroppen behöver dem. Är det så? Jag har trott att det endast har varit efter träning som det varit nödvändigt att ta in protein i form av pulver eftersom att det är efter träning som musklerna snabbast kan ta upp proteinerna... Vad är det som gäller här? Om kreatin: har hört att man ska äta 1 och 1/2 tsk kreatinpulver tre ggr om dagen. Detta för att hjälpa kroppen ta upp proteinerna. Stämmer detta? Skulle vara mkt tacksam för svar och vägledning i denna förvirrande djungel, då man hör olika saker från olika männinskor! // Linn :)

User BallPythoN

Page_code

Document :d Skrevet 1. apr 2006 16:58
9675 Fra: Örnsköldsvik
Indlæg: 70
Medlem: 9675
Kreatin ska helst tas på fastande mage. själv drar jag i mig 4 små skopor kreatin på morgonen då jag tycker det ger bättre resultat. proteinet ska du försöka få i dig några gånger per dag.. gärna 2 gr per kilo i kropps vikt.. Detta gör att kroppen inte går in i sitt svällt system och äter av dina muskler.. Självklart ska man försöka äta var tredje timma och mycket kött.. tryck gärna i dig protein,kreatin och gainers. (Gainers ändast efter träningen.)

User strandper

Page_code

Document Om kreatin Skrevet 21. apr 2006 12:16
Picture?wid Fra: Bålsta
Indlæg: 60
Medlem: 9773
Kreatin finns natuligt i kroppen och hjälper musklerna att återhämta sig efter ett pass så att du snabbare kan köra ett nytt bra styrkepass på samma muskelgrupp. Då kroppen naturligt producerar eget kreatin och du är ute efter en ökning av kreatin är det viktigt att du inte löpande över en längre period äter kreatin i samma mängd, då gör det ingen nytta då kroppen slutar producera eget kreatin i och med att du fyller på i konstgjord väg. Lösningen är att i en startfas när du äter kreatin äta en större dagsportion för att shocka kroppen. Kör den några dagar och sedan går du ner till dosen du beskriver och kör den max 2-3 veckor. Gör sedan helt uppehåll i ca 1 vecka. Alltså inget kreatin intag. Nu har kroppen nästan slutat producera eget kreatin och du vill få igång det igen. Sen är det bara att köra om igen. Med mer i början för att sedan minska och sluta helt. Lycka till!

    AddthisDel   FeedRSS feed