Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Personliga tips

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User_female fat2slim

Page_code

Document Personliga tips Skrevet 28. feb 2012 22:33
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 1
Medlem: 137633

Hej!

Jag är 21 år gammal, väger i dagsläget 102 KG är 185cm lång.

För exakt ett år sen så hade jag gått ned från exakt samma vikt (102 KG) till 83 KG Ebart pga ändrade kostvanor och ca. 2 veckors hårdkörning på nutrilett "drinkar". försökte få i mig 5-6 stycken om dagen men nu är jag tillbaka på exakt 102 KG och det är dags att bli av med dryga 18KG innan jag isf börjar Deffa tänker jag. Motivationen är på topp ska tilläggas.

Jag är en person som triggar mig själv när man ser snabba resultat, därför tänkte jag rivstarta med 2 veckors stenhård VLCD diet (enbart Nutrilett dv.s) och samtidigt köra cardio på gymmet (crosstrainer, powerwalk på löpband?) och promenader så ofta som jag kan utan att förlora motivation (dv.s 4-5 ggr i veckan), efter VLCD skulle jag behöva tips på nya kostvanor (lite mer utvecklat än, "ät mer grönt")

Mitt flås idag skulle jag själv sätta som värdelöst på en skala, min kroppsform är den klassiska magen + haka o bitchtits. armar, ben och lår ser absolut inte överviktiga ut, därav kan man ju alltid dölja kaggen i en hoodtröja..
Både folk omrking mig och jag själv ser mig som en självsäker person, kan stå och prata för flera hundra på scen utan att stamma.
Lite annorlunda när man sedan ska slita av sig tröjan på stranden, inte samma självsäkra person.


Nu är min fråga, har jag lagt upp det rätt?, kommer jag se ut som en pinne pga att jag förlorar mycket muskelmassa (inte för att jag har någon överdriven muskelmassa idag..), KOM MED TIPS, RÅD, IDEÈR OCH METODER för att att hjälpa mig att må bättre över vikt och flås.Ber om ursäkt för det långa inlägget men kände att en personbeskrivning var på sin plats.
Första inlägget på shapelink, vet inte riktigt hur det fungerar här men MOD får gärna flytta tråden så den hamnar rätt.

/tacksam för svar!

User 198851966

Page_code

Document Re: Personliga tips Skrevet 29. feb 2012 12:27
48267afc38ce7e7dc02d4d801eee3e0ddf2f8265bd8bb743c6dd1a2a2ced38a3 Fra: Skogås
Indlæg: 12
Medlem: 130213

Hej!

 

Mitt personliga tips är att framförallt skapa dig bra tränings- och kostrutiner som håller över tid. Målet är att du ska göra dig av med kroppsmassa i form av fett och inte i form av vätska. Om du tränar på bra (stegra initialt) så kommer du att kunna tappa 0,5 kilo i veckan skulle jag uppskatta, men då är det en ”riktig” nedgång. Vägde själv över 100 kilo för en 4-5 år sedan 8187 cm lång) och började äta lite mera rätt och framförallt springa (2-3 pass/vecka, ca 5 km/pass). 3-4 kilo försvann snabbt och efter 2-3 år så var jag nere på ca 83-84 kg. Nu är jag nere på ca 81 kg och springer i snitt 50 km/veckan (3-5 pass) och det härliga där är att viktnedgången är en ”korrekt” sådan. När jag blev kraftigt sjuk under hösten, så bibehåll jag vikten trots 6 veckor utan träning. Mitt tips är med andra ord:

-          Hitta varaktiga rutiner, både gällande kost och träning

-          Fokusera inte för mycket på vågen (se hur kroppen omformas utan att vikten är så märkbart mycket mindre)

-          Sätt upp ett långsiktigt mål (springa Marathon, åka Vasaloppet, Vätternrundan eller något) och lägg fokus där primärt (istället för på vikten).

-          Försök undvika allt småätande och produkter med mycket socker.

-          Räkna varifrån energin kommer i din kost (lightprodukter har ofta majoriteten av energin från fett exempelvis).

-          Njut av vetskapen att du rör dig bra och är på väg åt rätt håll. Hellre en frisk människa i rörelse med några kilo för mycket på kroppen än en osund människa som är smal.

 

Lycka till!

Deleted user

Page_code

Document Re: Personliga tips Skrevet 1. mar 2012 14:22

Jag hade en lång period där jag räknade kalorier på Shapelink för att se att jag inte åt för mycket. I början åt jag ganska mycket samma saker eftersom jag räknat ut kalorierna på de recepten (köttfärssås, korvgryta, fiskpinnar och liknande).

Räkna ut din kalorieförbrukning med http://en.wikipedia.org/wiki/Harris-Benedict_equation utifrån den vikten du vill nå. Försök sedan sätta ihop olika menyer där du förbrukar din dagsförbrukning. Själv valde jag nästan att alltid äta samma frukost tills det blev ohållbart, sedan bytte jag och körde något annat i en månad och jag försökte att äta ungefär 25% av min dagsranson till frukosten.

Lunch åt jag på jobbet med matlåda och eftersom det var viktigt att hålla uppe energin på eftermiddagen lade jag 50% av kalorierna till lunch. Det visade också mina arbetskollegor att jag åt ordentligt och inte körde svältdiet.

Middag körde jag 25% och alltid före 18.00. Blev jag hungrig på kvällen (och ja, det blev jag ofta) frack jag thé. I början drack jag nog 2 liter varje dag.

Jag räknar fortfarande kalorier i stor utsträckning men numera kan jag på ett ungefär vad det mesta innehåller. Ibland vill jag äta något onyttigt och då går jag till gymmet eller springer INNAN så jag vet hur mycket jag kan äta. 1 hekto godis är ungefär 30 minuter snabb löpning, 100 gram chips uppåt en timme.

Sedan kommer det komma perioder som det blev för dig när stress, nya miljöer och faktorer gör att man tappar kontrollen och vikten sticker iväg igen. Jag hade en sådan förra hösten och stack iväg 10 kilo. I år har jag fått bort 6 av dem än så länge och hoppas bli av med resterande 4 innan Göteborgsvarvet 12 maj. Det är bara att kämpa på och inte ge upp.


    AddthisDel   FeedRSS feed