Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Sport

MMA

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User json00

Page_code

Document MMA Skrevet 28. sep 2008 22:22
20548 Fra: Karlstad
Indlæg: 15
Medlem: 20548
Har kollat runt lite i forumet. Finns en del kampsportsintresserade, men jag undrar lite om det finns någon som håller på med submission/grappling. Jag har provat att träna detta för att få ett alternativ till "traditionell" konditions / styrketräning.   Jag har provat nu i ett par gånger och är helt såld! Finns det någon här som tycker om denna typ av träning/sport så vill jag komma i kontakt med dem för att utbyta lite tips/råd.  

Deleted user

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 28. sep 2008 23:41
Tjaba, jag är just nu denna termin börjat träna mma på en hyfsat seriös nivå brevid karaten (2 pass i veckan) och jag håller med dig, det är ruggigt kul! Inget förgyller en dag bättre än att arbeta sig ut från ett knivigt grepp för att sedan avsluta det hela med ett snyggt armlås ;)

Deleted user

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 29. sep 2008 16:18
givetsvis är jag fast i sporten. Läs gärna min blogg på http://www.fightplay.tv . Patrik Hallmén. Där kan du få en hel del nybörjartips

User HakanLarsson

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 29. sep 2008 16:29
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Jag körde Goshindo (en form av MMA). Riktigt skoj!! Jag har kickbox-bakgrund från Belgien, så stående hade jag lite edge mot övriga. På backen förlitade jag mig mest på ground n' pound. Dock så lade jag av efter att jag fick en liten ryggskada. Satt på jobbet och märkte helt plötsligt att känseln i tår och vader försvann. Kunde inte gå i trappor ens. Åkte in akut och rönkade osv. Tack och lov fick jag tillbaka känslen efter ca 2 veckor. Men även om jag fått tillbaka känslen har jag inte tordas gå tillbaka till kampsporten. Dock så är MMA helt klart den roligaste sport jag pysslat med. Dessutom enormt fysiskt krävande. Numera har jag sadlat om till Ironman (triathlon), men det hade varit skoj att testa något "ströpass" bara för skoj skull. Vart kör ni?   Edit: Härlig blogg!! Den är nu inlagd i mina favoriter!!

[ Ændret af HakanLarsson 2008-09-29 16:47 ]

User json00

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 29. sep 2008 22:22
20548 Fra: Karlstad
Indlæg: 15
Medlem: 20548
En av killarna som är med håller på med Shorinji Kempo, men alternerar med lite MMA. Så vi får låna deras lokal, som är helt perfekt. Men har inte så många mattor, så det är lite trångt, men nya och fler mattor, är på gång. :) Vi kör just nu med olika färdigheter och förkunskaper. Vissa är duktiga på olika kampsporter, och vissa av oss (me included) kan egentligen ingenting. Men vi gör det för att alternera vardagsträningen. Vi kör inga benlås, och kör från knästående, för att undvika onödiga skador. Men en sak är säker - fuskar man med löpträningen, får man betala dyrt när orken tryter. Jag är fortfarande för fet, så killarna får jobba en del ;) Så småning om kanske man går över mer till "shootoregler"... Men nu är det "bara" submission. Kommer just nu från ett pass, och har inte lärt mig att "tappa ur" i tid, utan tror att man kan "bryta tillbaka" men icke!!! Så nu är mina biceps blåa överallt. Hmm...    

User HakanLarsson

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 30. sep 2008 10:08
6061 Fra: Sollentuna
Indlæg: 1639
Medlem: 6061
Ok. Jag är ju själv rookie så jag kan ju bara ge några rookie-tips:   Det är bra att ni inte kör benlås i början. Det väntar man rätt länge med när man kör BJJ. Lätt att skada sig. På vår träning var det en som fick knäet ur led. Onödigt rookie-misstag. Rullade åt fel håll.    Viktigare än allt annat är naturligvis att ha bra kondition. Man får ha hur bra teknik som helst, men har man dålig fysik orkar man helt enkelt inte fajtas. Så ge er ut och spring. Både distans och lite intensivare. Jag brukade köra intervller som var lika långa som ronden.   När det gäller styrka är det en övning som är bättre än alla andra. Och det är marklyft. Det är en enorm fördel att vara stark där. Jag körde det rätt mycket. Både maxlyft och 12:or. Att ha uthållighet i biceps är också bra. När det gäller övriga styrkeövningar är det viktigt att man lägger fokus på explosivitet snarare än tunga lyft. Det är lätt att man blir seg, och sega boxare är lätta att läsa.   Öva också på att slå lätt och ledigt. Min tränare i Belgien sa alltid att man ska slå som en häst sparkar. Dvs. snärtigt. Lägg inte för mycket tyngt bakom slaget. Spänn er inte. Då blir man bara trött och lätt att läsa. Dessutom slår man hårdare om man är avslappnad i kroppen. Sen ska man vara fjäderlätt i ringen. Inte spänna sig.   När det gäller slag och sparkar tycker jag att man ska nöta in några få grundslag få dem bra. Det klarar man sig långt på. Jag tyckte om vänster frontspark, höger rundspark (mot levern) samt low-kicks (höger och vänster) mot det främre stödjebenet. Jag brukade köra säckträning ca 30 min varje lunch och nöta det. Säckträning ger enormt.   Och träna mycket på kombinationer. Om man inte gör kombinationer är det svårt att överhuvudaget få in något. Ex. två vänsterjabbar + rak höger + tungt vänster leverslag. Eller rak vänster + rak höger + tung höger låg spark.   På backen är jag usel. Jag försökte mest försvara nedtagningar, och hamnade jag över så körde jag bara ground n' pund. Men, som sagt, med styrka, uthållighet och stark kondis klarar man sig bra, även mot mycket högt graderade BJJ:are.    En sista grej. Se till att köra tungt och hårt på träningen, annars är det lätt att man börjar slarva med blockeringen. Att köra hårt är bästa sättet att snabbt bli bättre. En sak vi ofta gjorde i Belgien var dessutom att sparras non-stop hela träningspasset (upp till två timmar). Det var skitjobbigt första gångerna, men efter ett tag lärde man sig att fightas "energi-effektivt". Och det har man en enorm fördel av.   Tja... det var några rookietips från lilla jag.

User quilling

Page_code

Document Re: Re: MMA Skrevet 30. sep 2008 16:47
25251 Fra: Örebro
Indlæg: 111
Medlem: 25251
json00En av killarna som är med håller på med Shorinji Kempo, men alternerar med lite MMA. Så vi får låna deras lokal, som är helt perfekt. Men har inte så många mattor, så det är lite trångt, men nya och fler mattor, är på gång. :) Vi kör just nu med olika färdigheter och förkunskaper. Vissa är duktiga på olika kampsporter, och vissa av oss (me included) kan egentligen ingenting. Men vi gör det för att alternera vardagsträningen. Vi kör inga benlås, och kör från knästående, för att undvika onödiga skador. Men en sak är säker - fuskar man med löpträningen, får man betala dyrt när orken tryter. Jag är fortfarande för fet, så killarna får jobba en del ;) Så småning om kanske man går över mer till "shootoregler"... Men nu är det "bara" submission. Kommer just nu från ett pass, och har inte lärt mig att "tappa ur" i tid, utan tror att man kan "bryta tillbaka" men icke!!! Så nu är mina biceps blåa överallt. Hmm...
Är det Hilti BJJ på kasernhöjden du tränar på? Är faktiskt själv lite sugen på att börja såfort jag fått jobb i karlstad igen, är i norge just nu. ..och hur många är ni som lånar Shorinji Kempo-lokalen och när? kanske har ni lite plats ledigt? Jag och två andra brukar göra nått liknande och rulla lite ibland för skojs skull i en annan kampsportslokal.

User json00

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 1. okt 2008 21:52
20548 Fra: Karlstad
Indlæg: 15
Medlem: 20548
Tack Håkan för alla kloka tips! Hör av dig om du har vägarna förbi Karlstad och om det finns chans till ett pass! Välkommen!

User henrikandersson

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 27. feb 2009 18:54
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 3
Medlem: 42156

Inte för att verka dryg eller nått sånt men hur sätter du en höger rundspark mot levern? Står du bakom  din motståndare och sparkar? Levern sitter ju som bekant på kroppens högra sida.

User Rezew

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 18. mar 2009 12:08
Picture?wid Fra: Helsingborg
Indlæg: 23
Medlem: 18078

Någon som ska vara med i grapplingligan nu när den startar?? Själv ska jag vara med och det blir första gången jag tävlar inom mma :P :D

User_female Annaylva

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 6. mar 2011 13:17
C076d83ff7294386bcd7c0dae820ebd5c1df3c1a1a03d5a58369593c61aae018 Fra: Berlin
Indlæg: 3
Medlem: 92239

Jag ska vara med på SGL (öst)

Vad roligt att hitta kampsportintresserade här på forumet! Tack för alla tips!

Några fler tjejer?!

User erik79

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 11. apr 2011 10:32
62691 Fra: Malmö
Indlæg: 3
Medlem: 62691

Tråkigt nog verkar de flesta MMA-relaterade inläggen vara typ två år gamla. Känns tyvärr som det är ganska dött runt kampsport på Shapelink.

 

Jag tränar ialf MMA och tävlar i Shootfighting och SW (SGL mestadels). Kör SGL syd.

User peakXp

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 11. apr 2011 11:08
49441 Fra: Köping
Indlæg: 181
Medlem: 49441

@erik79: Min erfarenhet är att kampsportare antingen mest hänger på andra forum, eller inte på något alls faktiskt. Här på shapelink verkar det mest vara vardagsmotionärer, långdistansare och styrkelyftare (inget ont om dem så klart). Själv är jag sjuk/skadad och håller på att rehabba som bäst. Hoppas komma tillbaka 2012 med lite tur.

User Locust

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 14. apr 2012 09:28
No_medium_image Fra: -
Indlæg: 1
Medlem: 139536

Angående benlås så varierar det från klubb till klubb när dom väljer att lära ut det.
Jag har bara tränat ett år, och fick lära mig det relativt tidigt.

Sen det där med grapplingligan. Om du ska tävla i grapplingligan så ska du ju inte tävla i MMA?

Må väl :)

User_female Kajic

Page_code

Document Re: MMA Skrevet 15. apr 2012 12:28
8be1050319adfb53506a199befeee722387f1755fc9f510d5904aab48b76ef60 Fra: Jönköping
Indlæg: 1
Medlem: 94716

hej.. använder mig inte särsklilt mkt av forumfunktionen här utan loggar mest mina egna pass och håller koll på statistik men visst finns det kampsportare på forumet här.

jag är själv tävlingsaktiv BJJ-utövare och vet att ett flertal av oss håller till här i olika utsträckning.

ps. hej Jens och ni andra som tränat med mig i perioder. Saknar er på mattan...


    AddthisDel   FeedRSS feed