Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Mattrender i omklädningsrum

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

User alexandre

Page_code

Document Mattrender i omklädningsrum Skrevet 3. okt 2014 17:07
No_medium_image Fra: Stockholm
Indlæg: 1232
Medlem: 42850

Jag har läst i dagens tidning "Metro" om ökning av försäljning av proteinpulver.

Jag trodde tvärtom att användning minskade senaste tid. Jag minns att för 3-4 år sen såg man ofta grabbar med stora plastburkar att dosera proteinpulver i deras shaker och när som helst man kom i omklädningsrum så hörde man skakade av shakers oavbrutet, ofta från flera håll samtidigt.

Jag tror inte jag såg en enda gång någon med proteinpulver i år hittills trots att jag tränar lika ofta nu som förut. Jag märkte däremot en ny trend, folk äter i omklädningsrum lagad mat från lunchlådor med riktiga metallbestick: kyckling med ris, köttfärssås med pasta och konstigaste kombination - tonfisk i olja med pasta.

Jag har också gjort det några gånger när jag skulle efter träning unna mig ett jympapass som belöning för träning och jag känner att jag trivs markant bättre på passet om jag vilar en halvtimme och äter något. Det finns i den anläggning en ganska avskild tv-hörna med bord och soffa, en micro till vore fördel, men kyckling med kokt potatis och sweet chilisås är gott efter träning även kall.

Vad folk äter i omklädningsrum kan i och för sig bero på träningskedja. Jag tränar nu i över ett år i SATS, innan det var 2 år i NordicWellness (dåvarande Sportlife) och innan det var det Friskis&Svettis (enda ställe jag såg folk med hela burkar i gymmet). Kanske medlemmar i NW och F&S står för ökning av pulverkonsumtion?

Vad äts i omklädningsrum där ni tränar?

User_female marlin1

Page_code

Document Re: Mattrender i omklädningsrum Skrevet 4. okt 2014 21:00
No_medium_image Fra: Göteborg
Indlæg: 8
Medlem: 123786

Hmm intressant! En gissning, det kan vara den kvinnliga delen av befolkningen som står för ökningen.

Shakandet var ganska ovanligt i tjejernas omklädningsrum förr men har ökat, även på jobbet tillhör det numera vanligheten att (för det mesta tetrashake) står och trängs i kylskåpet.

Vi har helt enkelt blivit bekväma av oss

Ha de gott[ Ændret af marlin1 2014-10-05 20:03 ]

    AddthisDel   FeedRSS feed