Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Kost & Vikt

Mat med mycket protein?

Lock48

You must login to join this group. If you are not a member yet please register for free using the button below.

    AddthisDel   FeedRSS feed

Deleted user

Page_code

Document Mat med mycket protein? Skrevet 1. jun 2005 06:05
Har precis börat hålla koll på hur mycket av mitt energiintag som kommer från fett, protein och kolhydrater. Märker på en gång att jag får i mig på tok för lite protein. Någon som har tips på en proteinrik måltid (inte bara mellanmål alltså)? Vet att tonfisk innehåller mycket protein, men det är bland de få saker jag inte klarar av. /Johanna

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. jun 2005 07:09
Största fördelen med tonfisk är att den är billig i förhållande till proteinmängd men det finns massa utmärkta källor till protein. Jag brukar äta till frukost: 1 tallrik havregrynsgröt ( 2 dl AXA ) = span style="color:Navy">10 gram protein 1 kokt ägg = span style="color:Navy">8 gram protein 1 skiva formfranska (25 gram ) = span style="color:Navy">2 gram protein 2 dl mjölk= span style="color:Navy">7 gram protein Sedan lunch eller middag: ½ burk keso ( 125 gram) = span style="color:Navy">12.5 gram protein 1 laxfile eller kycklingfile (140 gram,likvärdigt proteininnehåll) = span style="color:Navy">28 gram protein Detta blir runt 67 gram protein och sedan vad jag äter som tredjemål blir alltid några till gram protein vilket gör att jag en norml dag får i mig 1 gram / kilo kroppsvikt. En helt tillräcklig nivå och kansk t.om för mycket ( se forumdebtten om proteinmängd här på Shapelink) Skall också säga att jag är övertygad viktväktare och räknar inte kalorier utan points i övrigt för att balansera min kost.

User acke_t

Page_code

Document Skrevet 1. jun 2005 07:55
4713 Fra: Lund
Indlæg: 370
Medlem: 4713
kesella. kanske inte så gott att äta naturellt. Men det är bara att blanda i ngt man gillar för att piffa upp smaken lite. Jag brukar hälla i lite funlight av valfri smak och blanda runt. Blir som en krämig efterrätt :) Annars magert kött, kyckling,kalkon,fisk,minimjölk(innehåller en hel del kolhydrater oxå), nötfärs, ägg(innehåller en hel del fett man får ta med i beräkningarna). hopppas det hjälper.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. jun 2005 08:26
Tack för tipsen. Bor för tillfället hemma vilket är lite jobbigt eftersom det är svårt att planera måltiderna ordentligt. Får göra lite ändringar i taget tror jag.

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 1. jun 2005 13:20
Kesella blir även störtgott om man blandar det med Önos lågkalorisylt! Felvan: I din presentation står det att du ville ha tips på övningar med fria vikter? Kolla på exrx.net. Mvh -Peter

User_female Sodalit

Page_code

Document Skrevet 1. jun 2005 14:52
5862 Fra: Örebro
Indlæg: 53
Medlem: 5862
Kesella med Kanel är nice =) Jag har provat att frysa kesella med kanel och lite sötningsmedel, alt fun light. I hopp om att det ska bli som glass (som är det bästa som finns men ack så förbjudet i min värld) Gör inte det, resultatet blir stenhårt och om du lyckas banka loss små bitar att äta så ska du vara lycklig ;) Linda

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 2. jun 2005 05:56
FragileFelvan: I din presentation står det att du ville ha tips på övningar med fria vikter? Kolla på exrx.net.
Har redan kollat den där sidan, den är bra! Tack för tipset iaf.
SodalitJag har provat att frysa kesella med kanel och lite sötningsmedel, alt fun light. I hopp om att det ska bli som glass (som är det bästa som finns men ack så förbjudet i min värld) Gör inte det, resultatet blir stenhårt och om du lyckas banka loss små bitar att äta så ska du vara lycklig.
Mixa frysta bär, lättmjölk/minimjölk/yoghurt, en banan och lite citron, blir kanske inte direkt som glass, men perfekt som substitut :D OBS! Glöm INTE bananen! Den gör att det blir krämigt.

User_female Sodalit

Page_code

Document Skrevet 2. jun 2005 07:14
5862 Fra: Örebro
Indlæg: 53
Medlem: 5862
det där är inte illa, brukar ibland käka som mellanmål. =) Linda

Deleted user

Page_code

Document Skrevet 2. jun 2005 07:28
Sodalitdet där är inte illa, brukar ibland käka som mellanmål. =) Linda
Japps, smaskigt är det.

User_female eva-lotta

Page_code

Document Mer Kesella Skrevet 16. aug 2005 08:10
6 Fra: Solna
Indlæg: 27
Medlem: 7488
Mixa 1 burk kesella med 1 näve frysta bär (och ev. sötningsmedel, en uns vaniljsocker gör det mindre syrligt), och strö över lite krossade chashewnötter - kanon! Kanske inte riktigt som glass, men helt OK som mellanmål.

User SockerConny

Page_code

Document Tips för enkelt och mycket protein!! Skrevet 16. aug 2005 10:30
7526 Fra: Linköping
Indlæg: 13
Medlem: 7526
Jag har hittat för ett tag sen på en stormarknad (ICA) KESO från VALIO. Heter inte keso utan det står Cottage Cheese på burken. 200 g 4 g kolhydrater 0.6 g fett 36 g protein Lätt att äta och inte för mycket. En frukt till det och du har en komplett DEFF-mellanmål. :D

    AddthisDel   FeedRSS feed